Tesla: Ανέγερση εργοστασίου στην Κίνα

Τα εισαγόμενα αυτοκίνητα στην Κίνα επιβαρύνονται με δασμούς κάτι που σε συνδυασμό με τον εμπορικό «πόλεμο» μεταξύ των ΗΠΑ και της μεγάλης ασιατικής χώρας και πρώτης αγοράς αυτοκινήτου παγκοσμίως ανάγκασε ουσιαστικά την Tesla στα να εξετάσει την κατασκευής των μοντέλων της επιτόπου.

Έτσι λοιπόν ανακοίνωσε την έναρξη της ανέγερσης ενός νέου εργοστασίου στην περιοχή της Σαγκάης, το οποίο θα είναι, όταν ολοκληρωθεί, το μεγαλύτερο που θα διαθέτει. Οι εργασίες αναμένεται να προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς προκειμένου όλο να είναι έτοιμο και σε λειτουργία προς τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγεται αρχικά το Model 3, ενώ στην πορεία θα προστεθεί και το μικρό SUV της μάρκας, το Model Y. Και τα δύο θα κατασκευάζονται σε ειδικές εκδόσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες αλλά και στις απαιτήσεις της εγχώριας αγοράς, ενώ η συνολική παραγωγή θα φτάνει τις 500.000 σε ετήσια βάση.

Το ύψος της επένδυσης φθάνει στα 1,74 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μέσα στον χώρο του εργοστασίου θα φτιάχνονται και οι μπαταρίες των αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι η Tesla δεν θα επιδιώξει την συνεργασία με κάποιον τοπικό κατασκευαστή καθώς όπως είναι γνωστό ήδη από το 2018 η κινέζικη κυβέρνηση έχει κάνει άνοιγμα στις επενδύσεις από το εξωτερικό, επιτρέποντας σε εταιρείες να λειτουργούν αυτόνομα.

Πηγή: iefimerida.gr