Η περίοδος της ασυλίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των διορισμένων στελεχών τους στη διοίκηση έχει προ πολλού παρέλθει

Απάντηση Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας και Αν. Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, στον διοριζόμενο Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ για σχόλιό του στο Facebook

«Ο διορισμένος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΠ κ. Βασίλειος Καρδάσης επέλεξε μέσω κοινωνικού δικτύου (Facebook) να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τον τρόπο ανάθεσης 11 εργασιών για την επανάσταση του 1821 ύψους 30.000(!) η κάθε μία και συνολικής δαπάνης 330.000(!) ευρώ.
Του απαντώ:
Ως βουλευτής πράττω αυτά που προβλέπουν το Σύνταγμα και οι νόμοι. Σύμφωνα με αυτούς η κυβέρνηση οφείλει να απαντά στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Και σύμφωνα με αυτούς θα κριθεί και αυτός όταν ολοκληρωθεί η θητεία του στο ΕΑΠ. Άλλωστε οι πράξεις του προκάλεσαν εσχάτως ερώτηση ακόμα και από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που ζητούν εξηγήσεις!
Ο κ. Καρδάσης οφείλει συγκεκριμένες απαντήσεις για τη συστηματική απαξίωση του πανεπιστημιακού ιδρύματος μέσω πράξεων και παραλείψεών του. Γιατί την ίδια στιγμή που εκατοντάδες καθηγητές του ΕΑΠ παραμένουν απλήρωτοι για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά ή έχουν λάβει μόνο τον μισθό Οκτωβρίου – σε άλλους δε οφείλονται οδοιπορικά προηγούμενων ετών – ο κ. Καρδάσης αναθέτει ως πρόεδρος επιστημονικής επιτροπής με εξωφρενικά λεφτά την πραγματοποίηση εργασιών για την Επανάσταση του 1821. Αν θέλει πραγματικά να είναι σύννομος α) ας εξηγήσει γιατί αποφασίσθηκε το ως άνω εξωφρενικό ποσό των 30.000(!) ευρώ ανά εργασία όταν ιδρύματα χορηγούν ανάλογες μελέτες με πολύ λιγότερα χρήματα και β) να απαντήσει ποιοι ονομαστικά πήραν τις μελέτες δημοσιεύοντας τα ονόματά τους στη Διαύγεια. Τι φοβάται και κρύβει τα ονόματά τους πίσω από κωδικούς;
Σε κάθε περίπτωση του επισημαίνω ότι για όλες τις ενέργειές του στο ΕΑΠ θα ελεγχθεί σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας.
Η περίοδος της ασυλίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των διορισμένων στελεχών τους στη διοίκηση έχει προ πολλού παρέλθει.»