H Σία Κοσιώνη παίρνει τη στάση του λωτού πριν βγει στο δελτίο

Η Σία Κοσιώνη έχει αφεθεί στα χέρια της κομμώτριάς της λίγο πριν βγει στον αέρα του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ και κάνει διαλογισμού παίρνοντας τη στάση του λωτού.

Για όσους δε γνωρίζουν από γιόγκα, σύμφωνα με το επίσημο site του ελληνικού συλλόγου χάθα γιόγκα, η στάση του λωτού αποτελεί σίγουρα την πιο δημοφιλή στάση του γιόγκα. Υπήρξε καταρχάς το σύμβολο του διαλογισμού, ενώ μετά τον Βούδα αποτέλεσε την εικόνα της πληρότητας μέσα από την αυτοπραγμάτωση. Στα αρχαία κείμενα, ο σοφός παρομοιάζεται με το άνθος του λωτού που επιπλέει στο νερό χωρίς να βρέχεται. Όπως ο λωτός, έτσι και ο σοφός, υπερβαίνει τον ανθρώπινο εγωισμό χωρίς να προσβάλλεται από αυτόν.

Πέρα όμως από την ταύτιση με τον σοφό της μυθολογίας, η ίδια η στάση φέρει συμπυκνωμένα όλα εκείνα τα στοιχεία της σταθερότητας. Σε μορφολογικό πλάνο, η βάση η οποία παίρνει φόρμα από τα δεμένα πόδια εξασφαλίζει την κάθετη θέση του κορμού χωρίς προσπάθεια.

Οι φυσικές καμπύλες της σπονδυλικής στήλης είναι λιγότερο έντονες από όταν είμαστε σε καθιστή ή όρθια θέση. Το άμεσο αποτέλεσμα είναι η καλύτερη χρήση του θώρακα, ο οποίος βρίσκει ένα μεγαλύτερο εύρος με λιγότερη προσπάθεια.

Μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί από ποια βαθιά ψυχολογική αιτία προέρχεται η γαλήνη που ακολουθεί τη στάση του λωτού:

είναι ακριβώς το αντίθετο από τη φυγή, από τον αγώνα… Στα βάθη των προϊστορικών χρόνων, η ταχύτητα μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πρώτα αντανακλαστικά σύμβολα της άμυνας. Στο συλλογικό μας υποσυνείδητο, τα πόδια συμβολίζουν τα όπλα.

Επιβεβαιώνουμε λοιπόν τη δύναμή μας, την απόλυτη έλλειψη φόβου όταν καταθέτουμε τα όπλα μας, όταν δένουμε τα πόδια μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα χέρια τα οποία γυρίζουν με τέτοιο τρόπο που οι παλάμες κοιτάνε τον ουρανό και προσφέρονται ανοιχτές.

Η παρουσιάστρια βέβαια την πραγματοποιεί από τη μέση και πάνω, έχει ακόμη λίγο δρόμο μέχρι να την τελειποιήσει, αλλά προφανώς και απολαμβάνει τις θετικές επιδράσεις της.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας έγραψε: Διαλογισμός λίγο πριν το δελτίο υπο… αντίξοες συνθήκες! 😂😂😂 #concentrating #hairstyling #news #skai#soononair

 

https://www.instagram.com/p/BsdlzEcAQhp/?utm_source=ig_embed