ΑΧΑΪΑ: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανεσίου Καλαβρύτων έκοψε την πίτα του

advertisement

Μέσα σε μια ζεστή, εορταστική ατμόσφαιρα υποδέχτηκε το γραφικό, ορεινό Μάνεσι Καλαβρύτων τη νέα χρονιά 2019. Tην ημέρα των Θεοφανείων, την περασμένη Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία και αγιασμός των υδάτων και εν συνεχεία η ετήσια εκδήλωση της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα του χωριού.

Μικροί και μεγάλοι παρευρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση στο παραδοσιακό καφενείο «Αλώνι» ανταλλάσσοντας ευχές για την καινούργια χρονιά. Ο ιερέας του χωριού, π. Γεώργιος Φ. Τζελέπης και ο σεβάσμιος μοναχός Γερμανός από την Ι.Μ. του Αγίου Γεωργίου ευλόγησαν την Πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενοι υγεία και ευλογία σε όλο τον κόσμο. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο Μάνεσι προσέφερε ποτά και γλυκά εδέσματα στους παρευρισκομένους καθώς και πολλά πρωτοχρονιάτικα δώρα στους μικρούς μας φίλους.

Τα παιδάκια τραγούδησαν τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων σκορπίζοντας ελπίδα και χαρά σε όλους. Το φλουρί της βασιλόπιτας το βρήκε η μικρή Αννούλα Τζελέπη κερδίζοντας ως αναμνηστικό δώρο ένα κινητό τηλέφωνο προσφορά του Θεόδωρου Α. Τζούδα.

Εγκάρδιες ευχές για ένα ευτυχισμένο και δημιουργικό καινούργιο έτος δόθηκαν από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Ιωάννη Κουτρουμάνη , τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Φωκίωνα Χολιαστό και την γραμματέα Κατερίνα Νικολακοπούλου. Επίσης, ευχές δόθηκαν και από τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Καλαβρύτων κ. Ανδρέα Ζυγούρα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού συλλόγου Μανεσίου Καλαβρύτων, ευχόμαστε ολόψυχα το νέο αυτό έτος υγεία και αγάπη να βασιλεύουν παντού, συναισθηματική πληρότητα και ψυχική ηρεμία να ζεσταίνουν την καρδιά μας, δημιουργικότητα και πολλά χαμόγελα να ομορφαίνουν τη ζωή μας. Κάθε μας όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί αρκεί μέσα στην πυκνή ομίχλη του κόσμου και σε κάθε δυσκολία και δοκιμασία να επιμένουμε να αναζητούμε το φωτεινό μονοπάτι της ζωής.