Σχετικά με το υπνωτήριο και τους άστεγους….

Δήλωση του προέδρου του ΚΟΔΗΠ κ. Τουλγαρίδη
σχετικά με το υπνωτήριο και τους άστεγους….

Το πρώην μέλος του ΔΣ του ΚΟΔΗΠ, εκλεγμένος με την κυβερνητική παράταξης της ΡΑΠ, που τώρα μετονομάστηκε σε ΩΡΑ ΠΑΤΡΩΝ, σε σχετικό του άρθρο επιρρίπτει ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για καθυστερήσεις στην υλοποίηση δομων στήριξης αστέγων στο Δήμο μας. Αυτοί δηλαδή που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, που είναι υπεύθυνη και υπόλογη και στέλνει στο δρόμο και την απόγνωση αυτούς τους ανθρώπους, ζητούν και τα ρέστα. Αιδώς Αργείοι!
Αν δεν απουσίαζε συνεχώς τα τελευταία χρόνια ο εκπρόσωπός της κυβερνητικής παράταξης από το ΔΣ του ΚΟΔΗΠ, θα γνώριζε τις προσπάθειες, που κάνουμε για την εξεύρεση κτιρίου κατάλληλου να υποδεχθεί τις δομές αστέγων. Ο πατραϊκός λαός γνωρίζει οτι αυτή η Δημοτική αρχή κάνει προσπάθειες να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μπαίνουν από το αντιδραστικό, θεσμικό πλαίσιο, που εξυπηρετεί πρωτίστως την επιχειρηματική δραστηριότητα στους δήμους, αλλά βάζει απροσπέλαστα εμπόδια στη δράση των δημόσιων, δημοτικών υπηρεσιών! Χωρίς το κτίριο βέβαια, λεφτά δεν μπορούν να μας χορηγηθούν, από το ανάλογο πρόγραμμα!
Μετά από τις ενέργειές μας είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε το πρόγραμμα. Γι αυτό και προ διμήνου προκηρύξαμε θέσεις εργαζομένων μέσω ΑΣΕΠ, που θα στελεχώσουν τις δομές αστέγων!
Στους ελάχιστους δήμους, που προχώρησε το πρόγραμμα, που δεν φτάνουν ούτε τον αριθμό των δακτύλων ενός χεριού, αυτό έγινε κυρίως, γιατί ανέλαβαν τη λειτουργία τους Μη Κυβερνητικές Οργανώωσεις ή εταιρείες, αφού γι αυτούς στο θεσμικό πλαίσιο, προβλέπονται διευκολύνσεις και «φαστ τρακ» διαδικασίες!
Με τις δράσεις μας, προσπαθούμε να σταθούμε στο πλάι των συνανθρώπων μας, ώστε να ορθώσουν το ανάστημά τους, να μην συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση και να διεκδικήσουν όλα όσα δικαιούνται, ζωή ολάκερη, όχι με δόσεις, μόνιμη δουλειά, ζωή με τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους πλήρως ικανοποιημένες.