(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στο δημαρχείο – Για τις κοινωνικές δομές του δήμου – Οι επισκέψεις της

Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε σήμερα (09/01) η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη. Αρχικά συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κ.Πελετίδη ο οποίος την ενημέρωσε για τις κοινωνικές δομές του Δήμου που καλύπτουν διάφορους τομείς πρόνοιας και απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Επίσης, ενημέρωσε την Υφυπουργό για θέματα που άπτονται του Υπουργείου Εσωτερικών γενικότερα, με έμφαση την αναπλήρωση προσωπικού του Δήμου που συνταξιοδοτήθηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αντικατασταθεί με νέες προσλήψεις.

Από την πλευρά της η κ. Μ. Χρυσοβελώνη ενημέρωσε τον Δήμαρχο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 9.000 υπαλλήλων στους Δήμους, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την ιδιαίτερη ανάγκη του Δήμου Πατρέων στον αρμόδιο για αυτά τα ζητήματα Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση. Αναφορικά με το περιεχόμενο του Νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων, από την Υφυπουργό δόθηκε έμφαση στο σκέλος που αφορά τα προβλεπόμενα για τους Δήμους, καθώς και στην επιπλέον συμφωνία που υπογράφηκε πρόσφατα με την ΚΕΔΕ, η οποία περιγράφει τους άξονες στην βάση των οποίων θα λειτουργούν οι νέες Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας των Φύλων, μετά τις νέες αυτοδιοικητικές εκλογές, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας που εκπροσωπούν την κρατική πολιτική.

Στην συνέχεια, η Υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον Δημοτικό Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Πατρέων, όπου είχε προγραμματισμένη συνεδρίαση με τους ειδικούς επιστήμονες, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Πατρέων κ. Βασίλη Θωμόπουλου, ενώ συμμετείχε και η κ. Α. Τράκα, προϊσταμένη του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων στην οποία υπάγονται όλες οι κοινωνικές δομές του Δήμου. Εκτέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την συγκεκριμένη δομή, η δικτύωση και ο τρόπος συνεργασίας που έχει με σειρά άλλων συναφών φορέων που λειτουργούν με κέντρο την Πάτρα και άλλες εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Εισαγγελία, Αστυνομία, κ.α.).

Από την πλευρά των στελεχών του Υπουργείου καταγράφηκαν οι παρατηρήσεις με σκοπό την επεξεργασία, ενώ η Υφυπουργός ενημέρωσε για το επικείμενο Νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων και της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

 

Ακολούθησε επίσκεψη της Υφυπουργού στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ με έδρα την Πάτρα, όπου ειδικοί επιστήμονες – στελέχη ενημέρωσαν για σειρά θεμάτων καθημερινής πρακτικής ανά τομέα, καθώς και για τη δράση της συγκεκριμένης δομής στην ευρύτερη περιοχή της ΒΔ Πελοποννήσου. Έγινε ενημέρωση για το Ν/Σ Ισότητας των Φύλων καθώς και εκτεταμένος διάλογος με προτάσεις, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων γυναικών.

Ολοκληρώνοντας τις επισκέψεις και τις συνεδριάσεις η Υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε :

«Στην Πάτρα λειτουργεί υποδειγματικά το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΙ με τις άοκνες προσπάθειες του έμπειρου και ψυχωμένου δυναμικού του. Πολλές γυναίκες της ευρύτερης περιοχής λαμβάνουν καθημερινά την απαραίτητη στήριξη που χρειάζονται. Αξίζουν συγχαρητήρια τα στελέχη μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της έμφυλης βίας. Συγχαρητήρια όμως – εξίσου – αξίζουν τα αντίστοιχα στελέχη που εργάζονται στις πολύ καλές μονάδες που λειτουργεί ο Δήμος Πατρέων με τις οποίες η δομή μας, του ΚΕΘΙ, έχει αγαστή συνεργασία. Με το Νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων που προωθούμε, δίνεται η ευκαιρία να υποστηριχθεί το έργο και των δύο με πολύ βελτιωμένο τρόπο.

Σήμερα είδα την πραγματική αριστεία στο πρόσωπο των στελεχών του δημοσίου, το πως εργάζονται για το καλό των πολιτών και μάλιστα, εκείνων που βρίσκονται σε αδυναμία.
Και πάλι συγχαρητήρια σε όλες και όλους».