ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Νέα κόντρα Νικολάου-Μυλωνά για τη Δημοτική Σχολή – “Με ανέξοδες ρητορικές υπερβολές και λογύδρια δεν γίνεται έργο”

Με αφορμή τις δημόσιες αναφορές για την ανακατασκευή και αξιοποίηση της Δημοτικής Σχολής Άνω Αχαΐας, από το Γραφείο Δημάρχου είναι ανάγκη να ειπωθούν τα αληθή γεγονότα.

«Η Δημοτική Σχολή της Άνω Αχαΐας είχε ελεγχθεί από τα κλιμάκια του ΤΑΣ Πατρών και είχε κριθεί επισκευάσιμη ως Δημοτικό Κατάστημα μετά τον σεισμό του 2008. Κατά την επανεκκίνηση των διαδικασιών – το 2015 – για την επισκευή εκδόθηκε σε πρώτο στάδιο ένα ποσό περί τις 38.000 ευρώ, το οποίο περιελάμβανε την αρωγή. Και ενώ έχουν δρομολογηθεί οι εξελίξεις για το ξεκίνημα των εργασιών, αποφασίστηκε από την ΥΑΣ, δευτεροβάθμιος έλεγχος. Αυτή η εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας γραφειοκρατικός αγώνας κατάθεσης νέων εγγράφων, νέων τοπογραφικών και αδειοδοτήσεων και εξυπακούεται μεγάλης καθυστέρησης.

Επειδή όμως είναι τόσο απαραίτητο να λειτουργήσει αυτό το ιστορικό – δημοτικό κτίριο που θα ικανοποιήσει τόσες ανάγκες στην Άνω Αχαΐα καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ξεκινήσουν οι εργασίες και να παραδοθεί στους Δημότες. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί και τα τεύχη δημοπράτησης έχουν αναγραφόμενο προϋπολογισμό περί τις 80.000 ευρώ. Χρήματα που πρέπει να πληρώσει ο Δήμος πλην της αρωγής όταν θα καταβληθεί από το ΤΑΣ.

Ας μην ανησυχούν τόσο πολύ – λίγους μήνες πριν τις εκλογές- αυτοί που νομίζουν ότι όλα μπαίνουν στον αυτόματο πιλότο σε μια Χώρα που βιώνει την μεγαλύτερη μεταπολεμική Οικονομική, Κοινωνική, Πολιτική και Πολιτισμική Κρίση. Και σε ένα Δήμο που κατά την διάρκεια της τρέχουσας θητείας έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δυο φορές.

Κατά συνέπεια, η Δημοτική Αρχή έχει πράξει – κόντρα στον γραφειοκρατικό κυκεώνα – ό, τι προβλέπεται για την επισκευή του σεισμόπληκτου κτιρίου του πρώην δημοτικού σχολείου της Άνω Αχαΐας. Όψιμες, υποκριτικές φωνές & ανησυχίες ορισμένων – τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές- με ανέξοδες ρητορικές υπερβολές και λογύδρια προσβάλλουν τους Πολίτες αλλά και τους ίδιους.

Διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι, όπως λύσαμε το στεγαστικό πρόβλημα του Δήμου και μηδενίσαμε τα ενοίκια – βέβαια δεν έμειναν να το παλέψουν και προτίμησαν την αγρανάπαυση – η πορεία του έργου είναι δρομολογημένη».