«Αστακός» η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ – Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Ανακοίνωση σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Γερμανίδας καγκελαρίου εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά το διήμερο της επίσημης επίσκεψης θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Επιπροσθέτως αξίζει να σημειωθεί πως στα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα θα μετάσχουν συνολικά 2.000 αστυνομικοί ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συνοδεύεται από 10 Γερμανούς αξιωματούχους της προσωπικής της ασφάλειας.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησαν αυτοψία και ελέγχους στα σημεία που πρόκειται να επισκεφθεί η κ. Μέρκελ ενώ την ίδια ώρα επιτηρούνται στόχοι γερμανικών συμφερόντων (η πρεσβεία, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη, το Ινστιτούτο Γκέτε κ.ά.)

Μέλη αναρχικών ομάδων βρίσκονται σε κλοιό για το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν ακτιβιστική ενέργεια ενώ, τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα επιτραπούν ή όχι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, στην ευρύτερη περιοχή περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Ομονοιας.

Από τη Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Τέλος, παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Αναλυτικά το πρόγραμμά της Άνγκελα ΜέρκελΠέμπτη 10/1

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30.

Στις 18:10 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Παρασκευή 11/1

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η κα. Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

Κινητοποιήσεις στο κέντρο της ΑθήναςΘερμή υποδοχή στη Γερμανίδα καγκελάριο ετοιμάζουν μεγάλος αριθμός οργανώσεων και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Το κάλεσμα των διαδηλωτών είναι στις 18:00, στα Προπύλαια.

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους, το σώμα της πορείας θα κινηθεί στη συνέχεια προς τη Βουλή, ενώ ο τελικός προορισμός θα είναι τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

Εκείνη την ώρα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψής της, η Ανγκελα Μέρκελ θα βρίσκεται σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συγκέντρωση έχει προγραμματίσει στις 6 το απόγευμα και η Χρυσή Αυγή στον σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός και στη συνέχεια πορεία στην Πρεσβεία της Γερμανίας στη Βασ. Σοφίας.

Λόγω των συγκεντρώσεων αναμένεται να κλείσουν οι δρόμοι σε όλο το κέντρο της Αθήνας.