(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Δύσκολη νύχτα για πλημμύρες χωριών κοντά στον ποταμό Μεγανίτη – Πολλές ζημιές σε υποδομές από την νεροποντή!

ΝΕΟΤΕΡΑ

Αποκαταστάθηκε το απόγευμα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου, στην χ/θ 93,200, στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο είχε διακοπεί από το πρωί λόγω της έντονης βροχόπτωσης και
συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας νερού και χωμάτων προερχόμενα από τον ποταμό Μεγανίτη.
Ωστόσο, στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές και συγκεριμένα, στην 26η και 28η επαρχιακές οδούς της Συμπολιτείας, που οδηγούν από τον Μεγανίτη έως τα χωριά Γρηγόρι και Γκρέκα. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της περιοχής για τον κίνδυνο πλημμύρας, καθώς η στάθμη του νερού στον ποταμό Μεγανίτη βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η “Υπατία” συνεχίζει να πλήττει με σφοδρότητα τη Δυτική Ελλάδα από το πρωί (σήμερα Πέμπτη) , με προβλέπονται συνεχείς καταιγίδες στην περιοχή, ενώ οι άνεμοι θα φθάσουν τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 12 βαθμούς. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Προβλήματα υπάρχουν στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από τους  ισχυρούς νοτιοδυτικούς  ανέμους  που πνέουν.

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στη γραμμή Ρίου-Αντιρρίου.

Κλειστά θα παραμένουν και σήμερα όλα τα σχολεία, στις Δημοτικές Ενότητες Αροανίας, Κλειτορίας και Παΐων του Δήμου Καλαβρύτων, ήτοι, Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο – Γυμνάσιο Ψωφίδας, Δημοτικό Σχολείο Πάου, Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο – Γυμνάσιο – Λύκειο Δάφνης και Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο – Γυμνάσιο – Λύκειο Κλειτορίας, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας, των συνεχών και έντονων σημερινών χιονοπτώσεων και του ολικού παγετού, λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας ενημέρωσε ότι στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών Κορίνθου, στην χ/θ 93,200, στο ύψος της γέφυρα Μεγανίτη, λόγω της έντονης βροχόπτωσης και συγκέντρωσης μεγάλης ποσότητας νερού και χωμάτων προερχόμενα από τον ποταμό Μεγανίτη, σημειώθηκε διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

H κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με εκτροπή.