Σαλάχ: «Αφιερώνω το βραβείο στη χώρα μου»

Ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ ψηφίστηκε ως Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς για δεύτερη συνεχή φορά στην τελετή απονομής των βραβείων της Συνομοσπονδίας Αφρικανικού Ποδοσφαίρου, που έγινε εχθές στο Ντακάρ.

Ο Σαλάχ επικράτησε του συμπαίκτη του στην Λίβερπουλ Σαντιό Μανέ και του επιθετικού της Άρσεναλ, Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ από την Γκαμπόν.

«Αυτό το βραβείο είναι πολύ σημαντικό για εμένα, μου αρέσει επειδή το παρακολουθούσα όταν ήμουν νέος και πάντα είχα ένα όνειρο να το κερδίσω μια μέρα», δήλωσε ο Σαλάχ και πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος που το κερδίζω για δεύτερη φορά, πρέπει να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους συμπαίκτες μου, και αφιερώνω αυτό το βραβείο στη χώρα μου, την Αίγυπτο».

Ο Σαλάχ βοήθησε την Λίβερπουλ να φτάσει στον τελικό του Champions League το 2018, αλλά υπέστη έναν τραυματισμό στον ώμο κατά την διάρκεια του αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο, στην ήττα με 3-1.

Ο τραυματισμός αυτός δημιούργησε αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά κατάφερε να εκπροσωπήσει την Αίγυπτο στην Ρωσία, σημειώνοντας δύο γκολ, πριν αποχωρήσει μετά το τέλος της πρώτης φάσης, μαζί με την Αίγυπτο.

Έχει σημειώσει 13 γκολ στην Premier League αυτή τη σεζόν, οδηγώντας τη Λίβερπουλ στην κορυφή της κατάταξης.

Αυτή, είναι η τρίτη φορά που ένας Αιγύπτιος παίκτης έχει κερδίσει το βραβείο, ενώ η πρώτη ήταν με τον Μαχμούντ Ελ Χάτιμπ το 1983.