Μητσοτάκης: Ο κ.Τσίπρας είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές


Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει οδηγήσει τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου παρακμή και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Δεν επιτρέπεται καμία ανοχή σε φαινόμενα που προκαλούν αστάθεια, βυθίζουν την οικονομία και υπονομεύουν τα εθνικά μας θέματα. Αυτό θα είναι, σύμφωνα με πληφορορίες, ένα από τα κεντρικά σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πολιτική επιτροπή του κόμματος το απόγευμα. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σκοπεύει να στείλει μηνύματα τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Θα αναδείξει τις ευθύνες της διακυβέρνησης του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου, με αφορμή και τα όσα διαδραματίζονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, τονίζοντας ότι πρόκειται για κωμωδία της εξουσίας που δυστυχώς συνιστά τραγωδία για τη χώρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κυνική συναλλαγή των κ. Τσίπρα και Καμμένου συνεχίζεται ξεδιάντροπα, όπως φάνηκε και από τη σημερινή συζήτηση στη βουλή για τα αντισταθμιστικά οφέλη. Επίσης, θα υπογραμμίσει ότι η αβεβαιότητα που κυριαρχεί από τις κινήσεις του κυβερνητικού διδύμου βλάπτει τους πολίτες και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα οριστικό τέλος κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την πολιτική αλλαγή.

«Ο παραπαίων πρωθυπουργός έχει δύο δρόμους, θα προσθέσει ο κ. Μητσοτάκης: Είτε να προσέλθει στη Βουλή και να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης, όπως είχε δεσμευθεί το καλοκαίρι είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, όπως επιβάλλει η δημοκρατική νομιμότητα. «Σε κάθε περίπτωση», θα πει, «το δίλημμα του κ. Τσίπρα δεν μπορεί να γίνει πρόβλημα της χώρας».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στείλει ηχηρό μήνυμα και προς τους εταίρους με αφορμή και την επίσκεψη στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ. Από το βήμα της πολιτικής επιτροπής αναμένεται να την καλωσορίσει χαρακτηρίζοντας την καγκελάριο «στυλοβάτη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και μια σταθερή φωνή λογικής απέναντι στο λαϊκισμό», αλλά, θα επαναλάβει τους λόγους της διαφωνίας της Νέας Δημοκρατίας με τη συμφωνία των Πρεσπών, εξηγώντας γιατί είναι επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδας, με βάση τα αλυτρωτικά στοιχεία που περιλαμβάνει. Θα σημειώσει ότι στη συνάντηση που θα έχουν την Παρασκευή, θα τονίσει στην κα Μέρκελ, ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία με τα Σκόπια ούτε στην παρούσα ούτε στην επόμενη Βουλή, όπου αναμένεται να έχει την πλειοψηφία.

Ο κ. Μητσοτάκης, ωστόσο, δεν πρόκειται, στην κριτική του απέναντι στους χειρισμούς των ξένων εταίρων, να μείνει μόνο στο Σκοπιανό. Θα προαναγγείλει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στη συνάντηση με την κα Μέρκελ θα θέσει και γενικότερα το πρόβλημα της αντίληψης κάποιων στις Βρυξέλλες που κάνουν τα «στραβά μάτια» σε καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης Τσίπρα. Όπως την άλωση της δημόσιας διοίκησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τις φωτογραφικές προκηρύξεις για τους γενικούς γραμματείς, σε μια προσπάθεια άλωσης του κράτους και κυρίως την πρωτοφανή προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση την οποία καταγγέλλουν οι ίδιοι οι Έλληνες δικαστές ως θεσμική εκτροπή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στα μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, θα χαρακτηρίσει ακατανόητη αυτή την ανοχή ως αντάλλαγμα των εταίρων για την υπακοή που δείχνει στα κελεύσματα τους ο κ. Τσίπρας.

Τέλος, θα απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους πολίτες. Σε αυτούς που πίστεψαν και προδόθηκαν από την δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Στους παλαιούς φίλους της ΝΔ που είχαν απομακρυνθεί, σε όσους απείχαν από τις κάλπες στις τελευταίες εκλογές. Αλλά και σε όσους αντιλαμβάνονται ότι η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που βάλει τέλος στο λαικισμό και την παρακμή και θα φέρει πολιτική σταθερότητα στη χώρα. «Η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», θα πει χαρακτηριστικά.