Μαυρωτάς: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι απαραίτητη για να γυρίσουμε σελίδα – Δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία

Στη Συμφωνία των Πρεσπών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Καμπουράκη.

“Εμείς πιστεύουμε και εγώ προσωπικά ότι σε γενικές γραμμές πρέπει να γυρίσουμε σελίδα στο συγκεκριμένο ζήτημα. Είναι η διεθνής συγκυρία τέτοια η οποία μας επιτρέπει να το κάνουμε, με αυτό το παράθυρο που υπάρχει, και αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εμπιστεύεσαι και την κυβέρνηση” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρωτάς και πρόσθεσε:

“Αυτό που έχουμε πει ως Ποτάμι είναι ότι πρέπει να υπάρχει μία κεντρική γραμμή στο συγκεκριμένο ζήτημα. Από την άλλη έχουμε πει ότι λόγω και της ευαισθησίας του θέματος δεν θα υπάρξει κομματική πειθαρχία. Υπάρχουν δύο βουλευτές που έχουν τις επιφυλάξεις του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός. Και αυτό αντικατοπτρίζει και τη βάση του Ποταμιού, δεν είναι όλοι αναφανδόν υπέρ της Συμφωνίας… Είναι μία συμφωνία που ούτε την εξιδανικεύουμε, ούτε τη δαιμονοποιούμε, απλώς τη θεωρούμε ως ένα απαραίτητο βήμα για να γυρίσουμε σελίδα και είναι περισσότερα τα θετικά της ψήφισης, παρά της μη ψήφισης”.

“Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι η αυτόνομη κάθοδος και η στήριξη των θέσεων του Ποταμιού είναι το ένα κομμάτι, το άλλο κομμάτι της επόμενης μέρας είναι το να στηρίξουμε την πολιτική σταθερότητα στη χώρα και το να μην έχουμε περιπέτειες συνεχόμενες με εκλογές και με απλή αναλογική… Για την ψήφο εμπιστοσύνης δεν νομίζω ότι θα έχει από το Ποτάμι τη στήριξη” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρωτάς.