Κύπελλο ποδοσφαίρου, ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 3-2: Βροχή τα γκολ μέσα στα χιόνια

Αναμέτρηση «διαφήμιση» του ποδοσφαίρου είχαμε σήμερα στη Λάρισα, όπου ΑΕΛ και Αστέρας Τρίπολης άφησαν ανοικτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς, για το ποια ομάδα θα προκριθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Το 3-2 που κέρδισαν οι «βυσσινί» τους δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα αλλά ως εκεί, ύστερα από ένα ματς όπου είδαμε 5 γκολ, ακόμη ένα που κακώς δεν μέτρησε, αρκετές καλές στιγμές και όλα αυτά παρά τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, που είχε καταπονηθεί από την πρόσφατη χιονόπτωση.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Κρίστινσον στο τέρμα, τους Καρανίκα, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόφσκι στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Φατιόν, Σεσέροβιτς στον άξονα, τους Ντέλετιτς, Νούσιο στα «φτερά» και τον Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον φορ Σικάβκα. Ετσι οι Γιακιμόφσκι, Σεσέροβιτς και Σικάβκα ντεμπούταραν με τη φανέλα τους.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ, τους Κώτσιρα,Τριανταφυλλόπουλο, Πασαλίδη, Κυριακόπουλο στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο στον άξονα, τους Τσιλιανίδη, Φερνάντεζ στα άκρα και τον Μανιά στην κορυφή της επίθεσης.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Ντέλετιτς μακράν τον κορυφαίο του αγώνα. Ο Σέρβος μόλις στο 5′ απείλησε τα καρέ του Αθανασιάδη και αμέσως μετά (6′) με ωραία κούρσα και τελείωμα άνοιξε το σκορ. Οι Αρκάδες είχαν πρόβλημα στον άξονα, δεν κρατούσαν μπάλα και οι «βυσσινί» κυριαρχούσαν. Στο 18′ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ σάιντ γκολ του 26χρονου ακραίου, στο 21′ ο Σικάβκα «άγγιξε» το πρώτο του γκολ με τη Λάρισα και τελικά ο Ζίζιτς στο 22′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, διπλασίασε τα τέρματα των «βυσσινί».

Οι οποίοι με τους Σικάβκα, Ντέλέτιτς συνέχισαν να κυριαρχούν και μόνο μετά το 30′ οι Αρκάδες άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Με μπροστάρη τον Ιγκλέσιας πήραν την κατοχή και στο 43′ μείωσαν με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τσιλιανίδη. Ωστόσο λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (45′) καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αθανασιάδη επί του Ντέλετιτς (οι του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν έντονα), ο Φατιόν ευστόχησε από την άσπρη βούλα και η ανάπαυλα βρήκε τη Λάρισα με προβάδισμα δύο τερμάτων (3-1).

Στο δεύτερο μισό αντίθετα είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ναι μεν ήταν εκ νέου καλό (όχι όσο το πρώτο), αλλά πλέον ο Αστέρας ήταν το «αφεντικό». Οι φιλοξενούμενοι ήταν πλέον εκείνοι που ξεχώριζαν και κυριαρχούσαν. Κυρίως από το 50′ και μετά σα να γύρισαν ένα διακόπτη και ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους.

Στο 55′ οι Φερνάντεζ και Μανιάς απώλεσαν μεγάλη διπλή ευκαιρία (ο Ζίζιτς αποσόβησε τον κίνδυνο) και στο 65′ μείωσαν με ένα πανέμορφο τέρμα του Ελληνα φορ, ο οποίος σκόραρε με τακουνάκι μετά από σέντρα του Κυριακόπουλου. Από εκείνο το σημείο οι «βυσσινί» έδειξαν πρόθεση να διασφαλίσουν τη νίκη, έδωσαν χώρο στους Αρκάδες, οι οποίοι ναι μεν κυκλοφορούσαν την μπάλα στο μισό της ΑΕΛ, αλλά πλην μίας καλής στιγμής με τον Δουβίκα, δεν δημιούργησαν κάποια άλλη «καθαρή» φάση για να ισοφαρίσουν.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Γιακιμόφσκι, Ζίζιτς, Σικάβκα (80′ Πίτι), Νούσιος (61′ Νούνιτς), Σεσέροβιτς (75′ Μπαργκάν), Γκοΐκοβιτς, Φατιόν.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Τσιλιανίδης (82′ Ρόλε), Φερνάντεζ (67′ Δουβίκας), Μανιάς.
Πηγή:www.gazzetta.gr