(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΕΛΛΑΔΑ: Ημέρα ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων – Οι ΑΝ.ΕΛ επιλέγουν “φυγή” από την Κυβέρνηση και πρόωρες εκλογές – Οι κρίσιμες αποφάσεις!

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προμηνύονται τις επόμενες μέρες λόγω της επικείμενης εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ, στις 10 το πρωί, με σκοπό να σταθμίσει τη στάση του συγκυβερνώντος κόμματος εν όψει της υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τα Σκόπια ενώ στις 11 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή.

Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και είναι αποφασισμένος να μην κάνει πίσω για τις Πρέσπες κάτι που φάνηκε και στο οργισμένο tweet του Σαββάτου με αποδέκτη τον Νίκο Κοτζιά.

«Είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και «μαφιόζικα», δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν…».

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος δεν θέλει να άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών στη γειτονική χώρα, η Συμφωνία των Πρεσπών έρχεται για κύρωση στην στην ελληνική βουλή.

Παρά το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος θα ήθελε να προωθηθεί η συμφωνία για «Βόρεια Μακεδονία» στη Βουλή τον Μάρτιο, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση το επόμενο διάστημα κάτι που δημιουργεί νέα δεδομένα και δρομολογεί, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, πολιτικές εξελίξεις.

Την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, γνωστοποίησε με επίσημη δήλωσή της η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το στέλεχος των ΑΝΕΛ αναφέρει ότι θα απουσιάσει από την συνεδρίαση, επειδή δεν ενημερώθηκε έγκαιρα και όταν προσκλήθηκε τηλεφωνικά δεν της γνωστοποιήθηκε η ατζέντα, ενώ επίσης θα βρίσκεται σε προγραμματισμένη επίσκεψη στη επαρχία για την προώθηση νομοσχεδίου της αρμοδιότητάς της.

Στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 μίλησε το στέλεχος των ΑΝΕΛ στην Αχαία Γιάννης Λαϊνιώτης