(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Προς κυκλικό κόμβο στα Ταμπάχανα οι τοπικές αρχές – Σύσκεψη για λύσεις στην κυκλοφορία της Μικρής Περιμετρικής

Μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις για τη βελτίωση της κυκλοφορίας από και προς τη Μικρή Περιμετρική της Πάτρας εξετάστηκαν σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, παρουσία του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη και αντιπροσωπείας του Ανατολικού Διαμερίσματος.Πάτρα:Δρομολογούνται λύσεις στη Μ.Περιμετρική-Σύσκεψη στην ΠΔΕ με συμμετοχή Δήμου-Κατοίκων
«Η ολοκλήρωση και λειτουργία της Μικρής Περιμετρικής είναι μια δικαίωση για την Πάτρα. Παραλάβαμε ένα νεκρό έργο και του δώσαμε ζωή. Τα καταφέραμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εισαγωγική του τοποθέτηση και πρόσθεσε: «Δεν είναι ένα απλό οδικό έργο. Συνδυάζει στοιχεία πολιτισμού, ιστορίας και αστικής ανάπλασης. Ακριβώς επειδή πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση που δημιουργεί νέα δεδομένα, βρισκόμαστε εδώ για να εξετάσουμε τρόπους και λύσεις που θα βελτιώσουν την κυκλοφορία».
Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη ενισχυθεί η σήμανση της Μικρής Περιμετρικής. Ανακοινώθηκε επίσης ότι αναμένεται έγκριση για τη μεταβολή του χρόνου των φωτεινών σηματοδοτών στον Κόμβο Κουρτέση, ενώ βρίσκεται σε τελική επεξεργασία η πρόταση για τη ρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών στα Ταμπάχανα με πιθανότητα να υπάρξει κατάλληλος προγραμματισμός, ώστε ο χρόνος να διαφοροποιείται κατά τις ώρες αιχμής.
Επίσης, μελετάται η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη για πεζούς και οχήματα στην Παπαδιαμαντοπούλου και Αγράφων ή στη συμβολή της Αιόλου με την οδό Βότσαρη. Το σημείο θα επιλεγεί με βάση την πρόταση του μελετητή.
Σε ό,τι αφορά μακροπρόθεσμες λύσεις, μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η διαμόρφωση κόμβου στο ύψος της πλατείας Μαρούδα, το ενδεχόμενο κόμβου στα Ταμπάχανα, η προέκταση της οδού Παυλοπούλου, η σύνδεση της οδού Τισσάμενος με σκαλοπάτια, αλλά και πιθανές πολεοδομικές αλλαγές.
«Τα δεδομένα μεταβάλλονται. Εκτιμάμε ότι τα επόμενα χρόνια η ευρύτερη περιοχή θα είναι περισσότερο επισκέψιμη. Καλό είναι να προχωράμε βήμα – βήμα σε βελτιωτικές κινήσεις που θα έχουμε μελετήσει έχοντας κατά νου όχι μόνο τα οφέλη, αλλά και τις επιπτώσεις» επεσήμανε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.
Περιφέρεια και Δήμος συμφώνησαν η συνεργασία να συνεχιστεί με τεχνικές συναντήσεις στις οποίες θα μελετηθούν μία προς μία οι μακροπρόθεσμες λύσεις και εφόσον υπάρχει ωριμότητα, να υλοποιούνται παρεμβάσεις που θα βελτιώνουν την κυκλοφορία.
Συντήρηση πρασίνου στην Μικρή Περιμετρική
Στη διάρκεια της συνάντησης υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας έθεσαν στους εκπροσώπους του Δήμου και το ζήτημα της συντήρησης των χώρων πρασίνου που έχουν διαμορφωθεί πέριξ της Μικρής Περιμετρικής. Απαντώντας σχετικά ο Δήμαρχος Πατρέων ανέφερε ότι ο Δήμος δύναται να αναλάβει την παιδική χαρά, αλλά επιφυλάχθηκε να απαντήσει συνολικά, ιδιαίτερα ως προς τη συντήρηση των χώρων πρασίνου, επικαλούμενος έλλειψη προσωπικού στην αντίστοιχη δημοτική υπηρεσία.
Ποιοι συμμετείχαν
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού Σχεδιασμού Παύλος Στάμος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Λοτσάρης, οι επιβλέποντες μηχανικοί στο έργο της Μικρής Περιμετρικής Γιάννης Ρόδης και Αδαμαντία Κατσαΐτη, υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνση Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, ο ειδικός συνεργάτης της ΠΔΕ Ευάγγελος Καραχάλιος, ο πολιτικός μηχανικός του Τμήματος Συγκοινωνιακού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Δήμου Πατρέων Κωνσταντίνος Παναγιωτόπουλος, η χωροτάκτης – πολεοδόμος μηχανικός του ίδιου Τμήματος Ζωή Κατσακιώρη και εκπρόσωποι του Ανατολικού Διαμερίσματος με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Βασίλη Ζώτο.