(Φωτο)-Απήγαγαν σύζυγο Νορβηγού κροίσου -10 εβδομάδες εξαφανισμένη, ζητούν 9 εκατ. ευρώ σε κρυπτονόμισμα [εικόνες]

Η Ανε-Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν εξαφανίστηκε στις 31 Οκτωβρίου. Όμως, η αστυνομία έκανε γνωστή την υπόθεση την Τετάρτη, ελπίζοντας πως θα καταφέρει να συγκεντρώσει πληροφορίες. Ήδη, κάποιοι έχουν ζητήσει λύτρα ύψους 9 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang, σε κρυπτονόμισμα Monero. Όμως, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία απόδειξη ότι η 68χρονη είναι ζωντανή, ή ότι εκείνοι που ζήτησαν τα λύτρα την κρατούν.

 

Ο Τομ Χάγκεν

Ο Τομ Χάγκεν

 

Η Ανε- Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν

Η Ανε- Ελίζαμπεθ Φάλκεβικ Χάγκεν

 

Πρόκειται για τη σύζυγο του κροίσου Τομ Χάγκεν, ο οποίος δραστηριοποιείται στους τομείς των κτηματομεσιτικών και της ενέργειας. Η περιουσία του εκτιμάται στα 174 εκατ. ευρώ. Το ζευγάρι έκανε μοναχική ζωή, σύμφωνα με τα νορβηγικά ΜΜΕ, που περιγράφουν τον επιχειρηματία ως άνθρωπο που αποφεύγει τα ΜΜΕ.

«Εχει διατυπωθεί αίτημα για λύτρα αλλά και σοβαρές απειλές», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Τόμι Μπρόσκε. «Η θεωρία μας είναι ότι το θύμα απήχθη από το σπίτι της στο Λόρενσκογκ, περίπου 20 χλμ. από το Όσλο», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι αρχές έχουν εξετάσει διάφορες πιθανές θεωρίες για την εξαφάνιση της γυναίκας. Δήλωσε ακόμη πως η αστυνομία δεν έχει λάβει καμία απόδειξη ότι η 68χρονη είναι ζωντανή «αλλά ούτε έχουμε ενδείξεις πως δεν είναι ζωντανή».

Η αστυνομία αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ότι τα λύτρα που ζητήθηκαν είναι 9 εκατ. ευρώ, σημείωσε όμως ότι η συμβουλή της προς την οικογένεια είναι να μην πληρώσει τους φερόμενους απαγωγείς. Η επικοινωνία με τους τελευταίους είναι εξαιρετικά περιορισμένη, ανέφερε ο Μπόσκε, που όμως δεν αποκάλυψε πότε έγινε η πιο πρόσφατη επαφή.

Το σπίτι από το οποίο απήχθη η 68χρονη

Το σπίτι από το οποίο απήχθη η 68χρονη

 

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA