Αντίθετοι, σε οποιαδήποτε διαδικασία αλλαγής του Ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Βιοτόπου Αλυκής Αιγίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου Αλυκής, παραμένει ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο, σε οποιαδήποτε διαδικασία αλλαγής του Ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Βιοτόπου Αλυκής Αιγίου.

Τον Οκτώβριο του 2014, σε ημερίδα που διοργανώσαμε για την ιστορικότητα του Βιοτόπου Αλυκής, αποδείξαμε επιστημονικά την ιστορική αξία, αλλά και διαχρονικά τη συμβολή του Βιοτόπου στο γίγνεσθαι της παραλιακής ζώνης του Αιγίου.

Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης λειτουργίας του Ταμείου Α.Ι.ΠΕ.Δ., (ΤΑΙΠΕΔ), και της προοπτικής «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» (ξεπουλήματος), της ΑΛΥΚΗΣ, ενημερωθήκαμε από το ΤΑΙΠΕΔ, ότι υπάρχουν 2 οικόπεδα προς πώληση, το ένα 87 και το δεύτερο 20 στρεμμάτων. Τα υπόλοιπα περίπου 80 στρέμματα της λίμνης ανήκουν σε ιδιώτες. Ξεκάθαρο συμπέρασμα, ότι όσο το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλου του « οικοπέδου » είναι ασαφές, αφού εμπλέκονται και ιδιώτες, ότι όσο η περιοχή ανήκει στο δίκτυο NATURA, (άρα οι παρεμβάσεις θα είναι συγκεκριμένες από τον οποιονδήποτε πιθανό επενδυτή ), είναι αδιανόητο οποιαδήποτε πράξη αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Το 2016, σε Πρόσκληση της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου συμμετείχαμε αιτιολογημένα, καταθέτοντας Πρόταση για την Προστασία και Ανάδειξη του Βιοτόπου της Αλυκής Αιγίου.

Εμμένουμε σε αυτή την Πρόταση και καλούμε έστω και τώρα τις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες να την αγκαλιάσουν και από κοινού να κινηθούμε για την αξιοποίηση και προστασία της Αλυκής. Είναι ο τρόπος για να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε όλοι οι Αιγιαλείς τη ΘΕΛΗΣΗ και είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να διαφυλάξουμε αυτό που μας ανήκει από αιώνες, που θέλουμε να το επισκεπτόμαστε και να ζούμε στο συγκεκριμένο περιβάλλον, χωρίς « κάγκελα », χωρίς « φράχτες », χωρίς « εισιτήριο », αλλά με ΕΛΕΥΘΕΡΗ πρόσβαση για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Ο Σύλλογός μας, θα εξακολουθήσει να είναι ΠΑΡΩΝ στις εξελίξεις, με ξεκάθαρη θέση και ΠΡΟΤΑΣΗ και εναντίον οποιουδήποτε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ( ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ), της Δημόσιας Περιουσίας, της περιουσίας που ανήκει σε ΟΛΟΥΣ τους Αιγιαλείς.

Για Το Δ. Σ.

Ο πρόεδρος

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ