ΝΔ: Ο Τσίπρας έχει δύο επιλογές, ψήφο εμπιστοσύνης ή εκλογές-«Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση»

Κατηγορίες κατά Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, πως βυθίζουν τη χώρα σε επικίνδυνη αστάθεια, την ώρα μάλιστα που αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά προβλήματα, εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός έχει δύο επιλογές. «Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα».

Τρεις μέρες πριν αρχίσει η συζήτηση στη βουλή των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, μετά την απόφασή του να συγκαλέσει τα όργανα του κόμματός του και τους βουλευτές για να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που στα Σκόπια θα ξεκινήσει η τελική φάση της συνταγματικής διαδικασίας για τη μετονομασία σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:

«Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετωπίζει κρίσιμα εθνικά και οικονομικά ζητήματα, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος την βυθίζουν σε επικίνδυνη αστάθεια.

Ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές: Είτε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Κυβέρνηση μειοψηφίας δεν υπήρξε ποτέ στη Μεταπολίτευση και δεν νοείται να υπάρξει και τώρα».