ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που πυροβόλησε τσιουάουα στο κεφάλι

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας αστυνομικός από το Αρκάνσας που πυροβόλησε χωρίς κανέναν εμφανή λόγο ένα τσιουάουα στο κεφάλι, ενώ διερευνούσε μια καταγγελία για επιθετικά σκυλιά στην κομητεία Φόκνερ.

Στο εξοργιστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, και το οποίο τράβηξε ο ιδιοκτήτης του σκύλου, ο αστυνομικός Keenan Wallace εμφανίζεται να πλησιάζει την οικία, ενώ δύο μικρόσωμα σκυλιά, ράτσας τσιουάουα, τριγυρίζουν ελεύθερα στο γκαζόν.

Ο αστυνομικός ακούγεται να ζητά από τον ιδιοκτήτη των σκύλων, τον Doug Canady, να βγει στον δρόμο για να συζητήσουν. Όταν εκείνος αρνείται, ο αστυνομικός αρχίζει να προχωρά προς το μέρος του και το ένα σκυλί αρχίζει να γαυγίζει. Στη συνέχεια, ο Wallace απειλεί ότι θα πυροβολήσει το ένα σκυλί αν γίνει επιθετικό. Περίπου 20 δευτερόλεπτα αργότερα κάνει πραγματικότητα την απειλή του, παρόλο που είναι προφανές ότι το σκυλί δεν απειλεί τη σωματική του ακεραιότητα.

Το σκυλάκι, ονόματι Reeses, επιβίωσε από την επίθεση με σπασμένο σαγόνι από τη σφαίρα και αναμένεται να αναρρώσει.

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το αστυνομικό τμήμα της κομητείας Φόκνερ ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον αστυνομικό. «Ο κ. Wallace είχε πολλές ευκαιρίες να αποκλιμακώσει το περιστατικό και δεν το έκανε. Το Αστυνομικό Τμήμα θλίβεται βαθιά για ό,τι συνέβη και ζητά συγγνώμη από όλα τα πρόσωπα που επηρεάστηκαν από τις πράξεις του αστυνομικού» ανέφερε η ανακοίνωση.