“Έπαιξε” και έχασε ο ΠΑΟΚ στην Πάτρα με 2- 1

Τεράστια νίκη με 2-1 της Παναχαϊκής κόντρα στον ΠΑΟΚ, για την φάση του 16 του Κυπέλλου (1ος αγώνας). Οι “κοκκινόμαυροι” κατέθεσαν και την ψυχή τους για την νίκη, και έδειξαν ότι δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο. Μια Παναχαϊκή που δεν φοβήθηκε ούτε λεπτό τον ΠΑΟΚ, και έπαιξε από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό για την νίκη. Σκόρερ για τους “κοκκινόμαυρους”, ήταν αρχικά ο Μπαστακός στο 35’ και στο 68’ ο Λουμπαρδέας που με το γκολ του έδωσε και την νίκη. Ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει στο 56’ ο Καρέλης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε με διάθεση να πιέσει τον ΠΑΟΚ, δείχνοντας ότι δεν θα έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά την πρώτη καλή ευκαιρία την είδαμε από τον ΠΑΟΚ, όταν ο Καρέλης στο 7’ έκλεψε την μπάλα σούταρε από πλάγια θέση και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η απάντηση της Παναχαϊκής ήρθε εφτά λεπτά αργότερα, όταν σούταρε ο Κυνηγόπουλος αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να το μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Αντίθετα οι “κοκκινόμαυροι” στο 35’ έκλεψαν την μπάλα, και αρχικά σούταρε ο Κυνηγόπουλος απέκρουσε ο Πασχαλάκης, όμως πήρε το ριμπάουντ ο Μπαστακός και πλάσαρε για το 1-0. Έπειτα από την επίτευξη του γκολ, η Παναχαϊκή έπαιξε μυαλωμένα και πειθαρχημένα και πήγε στα αποδυτήρια έχοντας πάρει κεφάλι στο σκορ. Αυτό που κρατάμε από το πρώτο ημίχρονο, είναι ότι η Παναχαϊκή μπήκε μέσα στο γήπεδο χωρίς να φοβηθεί τον αντίπαλο της, και μάλιστα κατάφερε να βρει και το πολυπόθητο γκολ που έψαχνε.

Το ίδιο σκηνικό είδαμε και με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, δηλαδή και οι δύο ομάδες να θέλουν να δώσουν ρυθμό στο παιχνίδι. Μάλιστα στο 56’ ο ΠΑΟΚ βρήκε γκολ με τον Καρέλη, έπειτα από σέντρα του Κίτσιου από τα δεξιά και με κεφαλιά ο επιθετικός του Δικέφαλου του Βορρά έκανε το 1-1. Στο 65’ ο Λημνιός πήγε να κάνει την ανατροπή όμως το πλασέ του πέρασε ΛΙΓΟ άουτ. Αντίθετα στο 68’ η Παναχαϊκή βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με τον αρχηγό της το Νίκο Λουμπαρδέα, έπειτα από σέντρα του Πολίμου ολιγώρησε η άμυνα του ΠΑΟΚ και ο Λουμπαρδέας με σουτ έκανε το 2-1 και έβαλε και πάλι μπροστά τους “κοκκινόμαυρους”. Το παιχνίδι συνέχισε να έχει υψηλό τέμπο, αλλά δεν είχε κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες. Έτσι η Παναχαϊκή έφτασε σε μια ιστορική νίκη, μπροστά σε 5.500 φιλάθλους της.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):

Καπούταγλης, Πολίμος, Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Λουμπαρδέας, Πλέγας, Παπατόλιος, Αργυρόπουλος(62’ Κολ), Ελευθεριάδης(66’ Καρατσανάκοφ), Κυνηγόπουλος, Μπαστακός(82’ Μωραΐτης)

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ ( Ραζβάν Λουτσέσκου):

Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς(73’ Μπίσεσβαρ), Τόσκα, Κίτσιου, Μαουρίσιο(81’ Ζαμπά), Σακχόφ, Λημνιός, Ουάρντα(66’ Πέλκας), Ελ Καντουρί, Καρέλης

Περικλής Παπαρίζος