Ο βασιλιάς της Μαλαισίας παραιτήθηκε λίγους μήνες μετά το γάμο του με καλλονή που είχε κάνει σεξ σε ριάλιτι

Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη Μαλαισία η ανακοίνωση της απόφασης του βασιλιά Μοχάμεντ Ε΄ να παραιτηθεί τρία χρόνια πριν την λήξη της θητείας του.

Κι αυτό γιατί δεν δόθηκε καμία επίσημη εξήγηση για την αποχώρηση του 49χρονου μονάρχη, λίγους μήνες μετά το γάμο του με μια 25χρονη Ρωσίδα καλλονή, «Μις Μόσχα» το 2015, που σκανδάλισε τους κύκλους των ανακτόρων.

Στη Μαλαισία ο θρόνος μοιράζεται εκ περιτροπής με πενταετή θητεία μεταξύ των πρώτων στη σειρά διαδοχής των εννέα βασιλικών οίκων της χώρας.

Ο Μοχάμεντ Ε΄, σουλτάνος του Κελαντάν, ενός από τα εννέα κράτη που απαρτίζουν τη Μαλαισία, είχε αναγορευτεί βασιλιάς τον Οκτώβριο του 2016.

Ο 15ος μονάρχης της χώρας είχε πάρει πρόσφατα άδεια για ιατρικούς λόγους, που ορισμένα δημοσιεύματα συνδύασαν με την φημολογούμενη επίσκεψη της κατά 25 χρόνια νεότερης γυναίκας του σε κλινική γονιμότητας.

O παραιτηθείς βασλιάς της Μαλαισίας Μοχάμεντ Ε' και η Οξάνα ΒοεβοντίναO παραιτηθείς βασλιάς της Μαλαισίας Μοχάμεντ Ε’ και η Οξάνα Βοεβοντίνα

Τα ανάκτορα δεν είχαν επιβεβαιώσει τις φήμες για τον γάμο του τον περασμένο Νοέμβριο στη Μόσχα με την Οξάνα Βοεβοντίνα, που είχε εργαστεί στο παρελθόν ως μοντέλο στην Ταϊλάνδη και την Κίνα και ασπάστηκε το Ισλάμ για να μπορέσει να τον παντρευτεί.

Ο γάμος είχε προκαλέσει «σκάνδαλο» στο παλάτι, αφού η νύφη είχε κάπως… αμφιλεγόμενο παρελθόν, καθώς παλαιότερα δημοσιεύματα την έδειχναν να πρωταγωνιστεί σε μια καυτή σκηνή σε μια πισίνα.

Η πρώην Μις Μόσχα φέρεται να είχε κάνει σεξ σε πισίνα σε ριάλιτι Η πρώην Μις Μόσχα φέρεται να είχε κάνει σεξ σε πισίνα σε ριάλιτι

Η ρωσική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα ανέφερε ότι η Οξάνα κρατούσε στο χέρι ένα ποτήρι σαμπάνιας όταν «αιφνιδίασε τους παίκτες ενός ριάλιτι κάνοντας σεξ στο πρώτο ραντεβού».

Η Οξάνα Βοεβοντίνα είχε εργαστεί παλαιότερα ως μοντέλο στην Ταϊλάνδη και την ΚίναΗ Οξάνα Βοεβοντίνα είχε εργαστεί παλαιότερα ως μοντέλο στην Ταϊλάνδη και την Κίνα

Άγνωστο παραμένει πώς γνωρίστηκε το ζευγάρι, αν η Οξάνα ήταν διαζευγμένη κι αν ο γάμος της με τον βασιλιά της Μαλαισίας υπήρξε όντως η αιτία για την αιφνίδια παραίτησή του, όπως αναφέρουν φήμες.

Από την άλλη πλευρά οι New Straits Times αναφέρουν ότι υπήρχαν εντάσεις μεταξύ των ανακτόρων και της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαχαθίρ Μοχάμαντ, που οδήγησε την αντιπολίτευση στη νίκη στις εκλογές του περασμένου Μαϊου.

Ο Μωάμεθ Ε΄ είναι ο πρώτος μονάρχης που παραιτείται από το θρόνο αφότου η Μαλαισία -όπου οι περισσότεροι κάτοικοί της είναι μουσουλμάνοι- κατέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία το 1957.