Κομισιον: Διασφαλισμένη η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Η θέση της Ελλάδας στην «καρδιά» της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι διασφαλισμένη ανέφερε στο «Euractiv.com» εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «απαντώντας» στους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ότι η χώρα θα αναζητήσει σύντομα νέα βοήθεια από την ΕΕ.

«Δεν απαντούμε σε σχόλια. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς το τριετές πρόγραμμα σταθερότητας τον περασμένο Αύγουστο» απάντησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής στην ερώτηση του «Euractiv» για τις δηλώσεις Σημίτη. «Η θέση της στην καρδιά της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι διασφαλισμένη» συμπλήρωσε.

Ο εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσφατη έκθεση της Επιτροπής, αναφέροντας ότι το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 διασφαλίζει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.

Τις δηλώσεις του Ευρωπαίου αξιωματούχου επιβεβαιώνουν και άλλες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις για νέο πρόγραμμα διάσωσης στην Ελλάδα.

«Η Κομισιόν διαψεύδει έντονα και επίσημα, την θλιβερή δήλωση Σημίτη, ότι η Ελλάδα δήθεν οδηγείται σε νέο μνημόνιο. Ηχηρό ευρωπαϊκό χαστούκι για τις εγχώριες Κασσάνδρες. Η Ελλάδα βγήκε οριστικά από τα μνημόνια που την έβαλαν ΝΔ κ ΠΑΣΟΚ! Προχωρούμε μπροστά!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχολιάζοντας την απάντηση εκπροσώπου της Κομισιόν στο «Euractiv.com».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ