Φρίκη στη Βόνιτσα: Ηλικιωμένος έσερνε τον σκύλο του με το αυτοκίνητο!

Την οργή των φιλόζωων της Αιτωλοακαρνανίας προκάλεσε η δημοσιοποίηση ενός βίντεο που απεικονίζει έναν οδηγό να σέρνει, επί χιλιόμετρα, τον σκύλο του με το αυτοκίνητό του!

Η καταγγελία είχε γίνει στις 22 Δεκεμβρίου από την κυρία Γεωργία Τσαβαλά στο αστυνομικό τμήμα της Βόνιτσας.

Η ίδια υποστήριζε ότι είδε τον δράστη να σέρνει το άτυχο σκυλί στο ύψος του 6ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Βόνιτσας – Ακτίου.

Στο βίντεο, που δημοσιοποίησε το zoosos, εικονίζεται ο σκύλος -δεμένος στον πίσω προφυλακτήρα- να τρέχει, εξαντλημένος, και στη συνέχεια να πέφτει στο έδαφος, και να σέρνεται, σφαδάζοντας, δίχως ο βασανιστής οδηγός να δίνει σημασία.

Παρά τους αρχικούς φόβους ότι η υπόθεση θα κουκουλωνόταν, οι αστυνομικοί, δυο εβδομάδες αργότερα, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον δράστη.

Πρόκειται για έναν 72χρονο Ελληνα, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος του, ωστόσο, σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου συντροφιάς που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου. Εκτός από την ποινική διαδικασία, θα αντιμετωπίσει και το τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο που επιβάλλει ο νόμος σε τέτοια περιστατικά.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό αν το άτυχο σκυλί επιβίωσε από τη θηριωδία.