ΠΑΤΡΑ: Σε τρία σημεία της πόλης ο εορτασμός των Θεοφανίων – Επίκεντρο ο Μόλος της Αγίου Νικολάου

Η Πάτρα γιορτάζει σήμερα τα Θεοφάνια. Τη μεγάλη εορτή του Χριστιανισμού, σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (ή Βαπτιστή),
Τα Θεοφάνια είναι η τρίτη και τελευταία εορτή του Δωδεκαημέρου, που ξεκινά με τα Χριστούγεννα. Το όνομα των Θεοφανίων προήλθε από τη φωνή του Θεού ακούστηκε στη Γη, προκύπτει δηλαδή από την φανέρωση των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδας που συνέβη σύμφωνα με τρεις σχετικές ευαγγελικές περικοπές.
Στην Πάτρα, στο επίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανίων είναι ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας. Αύριο στις 6:30 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατυρών κ.κ. Χρυσοστόμου. Στις 10:30 περίπου θα ξεκινήσει η πομπή, από τον ναό στην οδό Μαιζώνος προς τον Μόλο, μέσω της Αγίου Νικολάου όπου θ αγίνει η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα.
ΑΝΩ ΠΟΛΗ
> Στις 10.30, αύριο το πρωί θα γίνει και η εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα προς τη Δεξαμενή στην Ανω Πόλη των Πατρών, για τον αγιασμό των υδάτων.
> Στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει υπό του Μητροπολίτου Πατρών η τελετή του αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ.

Η Δημοτική Αρχή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, για τον εορτασμό των Αγίων Θεοφανίων.
Συγκεκριμένα:
*Στις 10 το πρωί, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Ανδρέας Αθανασόπουλος, θα παραστούν στον Μεγάλο Αγιασμό, στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας και στη συνέχεια θα συμμετάσχουν στην Ιερή Πομπή από το Ναό προς το Μόλο της Αγίου Νικολάου, όπου στις 11 το πρωί, θα γίνει η τελετή κατάδυσης του Τίμιου Σταυρού και Αγιασμός των Υδάτων.
*Στις 10.30 το πρωί θα γίνει εκκίνηση της πομπής από τον Ιερό Ναό Παντοκράτορα στη Δεξαμενή, για τον αγιασμό των υδάτων, στην οποία θα παραστούν ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς και Βασίλης Θωμόπουλος.
*Στις 12.30 το μεσημέρι στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο Κολυμβητήριο του ΝΟΠ, θα παραστούν οι Αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Πελεκούδας και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, Τάκης Πετρόπουλος.
*Στις 10 το πρωί αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παραλία Πατρών, θα τελεστεί αγιασμός των υδάτων. Θα παραστεί η Αντιδήμαρχος Ιουλία Γιαννιτσοπούλου.

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, οι Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι θα παραβρεθούν, με αφορμή τον εορτασμό των Θεοφανείων, στις τελετές αγιασμού των υδάτων που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη την Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Κατσιφάρας θα βρίσκεται στην Πάτρα προκειμένου να συμμετέχει στις θρησκευτικές εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων και στον αγιασμό των Υδάτων.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος  Αγγελόπουλος θα παραστεί στις εκδηλώσεις του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Στην Αχαΐα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα παραβρεθεί στον καθαγιασμό των Υδάτων στην Πάτρα, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωσταντίνος Καρπέτας στην Πάτρα και  ο Βοηθός Περιφερειάρχη και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος στην Κρήνη.