Κοτζιάς: Γι’ αυτό σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση ο Καμμένος…

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, μιλάει σε ημερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση ως πυλώνας Δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης» που οργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η Κίνηση Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ, το Σάββατο 01 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015 ήταν κυβέρνηση σωτηρίας, είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

«Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να…
λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε πως «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δε θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Μιλώντας στο News 24/7 στους 88,6 ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως ήταν «Τιμή μου που μου εμπιστεύτηκαν το πρώτο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών».

«Σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσει ο τρόπος που λύθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν τους αρέσει ο υπουργός», είπε ο πρώην ΥΠΕΞ, σχολιάζοντας την κριτική που έχει δεχθεί από διάφορα κόμματα.

Σχολίασε ακόμα: «Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δεν έχει πολιτική, δεν έχει όραμα, είναι ανασφαλής, της αρέσει να είναι πρόβλημα και όχι λύση. Εμένα μου αρέσει να βρίσκω λύσεις, είτε μεθοδικά είτε κόβοντας γόρδιους δεσμούς».

newpost.gr