Φτωχές γιορτές για τους περισσότερους πολίτες

Η αναθέρμανση της επιχειρηματικότητας, η τόνωση της απασχόλησης και η ενίσχυση της καταναλωτικής δύναμης των πολιτών είναι το άθροισμα των στόχων που κατά προτεραιότητα θέτει η Νέα Δημοκρατία. Αυτό υπογράμμισε η πολιτευτής Αθηνά Τραχήλη, σε συναντήσεις που είχε το πρωί του Σαββάτου στο εμπορικό κέντρο της Πάτρας.
Η κ. Τραχήλη άκουσε τα παράπονα αρκετών εμπόρων που είδαν ότι και η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά της Πάτρας κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς. Οι περισσότεροι καταναλωτές έκαναν μετρημένες αγορές καθώς οι φορολογικές τους υποχρεώσεις, για άλλη μια χρονιά, περιόρισαν την ρευστότητα τους.
«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε στη μέση ενός οικονομικού φαύλου κύκλου», σημείωσε η κ. Τραχήλη, επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο μέρος μισθών και συντάξεων κατευθύνθηκε στην εξόφληση οφειλών που απορρέουν απ’ την λογική της υπερφορολόγησης που έχει επιβάλει η σημερινή κυβέρνηση. Αποτέλεσμα ήταν τα φτωχά Χριστούγεννα για την πλειονότητα των πολιτών της Αχαΐας, η κατώτερη των προσδοκιών κίνηση στην αγορά και μια ατμόσφαιρα σε ευθεία αναντιστοιχία με τα πανηγυρικά λογύδρια των κυβερνώντων».
Η Νέα Δημοκρατία, όπως ανέφερε η κ. Τραχήλη, χαρακτηρίζει παραλογική, άδικη και ατελέσφορη την υπερβολική φορολόγηση και στοιχείο διάλυσης της μεσαίας τάξης.
Προσθέτοντας ότι ο κ. Τσίπρας και οι κυβερνητικοί του εταίροι θα περάσουν σύντομα στην ιστορία ως «ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί των φόρων, των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων. Μόνη ασφαλής οδός είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων που θα φέρουν δουλειές και εισόδημα στους πολίτες και θα δημιουργήσουν συνθήκες δραστικής αποκλιμάκωσης των φορολογικών βαρών. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας».