Πάλεψε και νίκησε με 2 – 1 τα Τρίκαλα

Για την 11η αγωνιστική της Football League, η Παναχαϊκή επέστρεψε στα νικηφόρα αποτέλεσμα κόντρα στα Τρίκαλα με 2-1. Οι <<κοκκινόμαυροι>> ήθελαν να κάνουν μια καινούργια αρχή το νέο έτος και το κατάφερναν, αρχικά με τον Ελευθεριάδη στο 45’, και έπειτα με τον Λουμπαρδέα στο 82’. Ενώ για τους φιλοξενούμενους στο 62’ είχε ισοφαρίσει αρχικά ο Συμελίδης.

Στο πρώτο ημίχρονο η Παναχαϊκή, μπήκε πολύ δυνατά και έψαξε από την αρχή το πολυπόθητο γκολ. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας έδειξε ότι ήθελε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους παίκτες των Τρικάλων να κλείνονται στην περιοχή τους. Οι <<κοκκινόμαυροι>> είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ στα πρώτα 45’, όμως ο Ταΐρης ήταν σταθερός. Παρόλα αυτά στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου η Παναχαϊκή, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, όταν ο Κυνηγόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Συριόπουλο, και ο Ελευθεριάδης από τα έντεκα βήματα ήταν ψύχραιμος και έκανε το 1-0 για τους <<κοκκινόμαυρους>>.

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, είδαμε σκληρά μαρκαρίσματα και από τις δύο πλευρές, κάτι που έδειχνε ότι θέλουν και οι δύο ομάδες το παιχνίδι. Στο 51’ η Παναχαϊκή είχε τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, όμως ο Ταΐρης απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σταμόπουλου. Κόντρα στην ροή του αγώνα, η ομάδα από την Θεσσαλία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Συμελίδη στο 62’ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Οι <<κοκκινόμαυροι>> όμως δεν το έβαλαν κάτω και έψαξαν το γκολ που θα τους οδηγήσει στην νίκη, και το βρήκαν στο 82’ σε μια φάση διαρκείας. Ο Καρατσανάκοφ έκανε το κόρνερ, ο Αργυρόπουλος έπιασε το δυνατό σουτ και ο αρχηγός Νίκος Λουμπαρδέας έκανε την προβολή, και έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Σωκράτης Οφρυδόπουλος):

Καπούταγλης, Σταμόπουλος, Ντάσιος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Πλέγας(81’ Μωραΐτης), Αργυρόπουλος, Κολ(71’ Καρατσανάκοφ), Κυνηγόπουλος, Ελευθεριάδης(71’ Παπατόλιος), Μπαστακός

Η ενδεκάδα των Τρικάλων (Γράφας):

Ταΐρης, Γκότοβος, Συριόπουλος, Πάνος, Γκουγκούδης, Τριανταφυλλάκος, Τσιάρας, Τσιμίκας(57’Γκατζολάρι), Σταματάκος(60’ Κούλπας), Καπός, Συμελίδης