Γρήγορη, εύκολη και φθηνή πρόσβαση

Η γέφυρα Ριου-Αντιρρίου τείνει να μετατραπεί σε είδος πολυτελείας για τους Ελληνες οδηγούς. Ενα έργο πνοής που υλοποιήθηκε για να ενώσει και να μικρύνει τις αποστάσεις ουσιαστικά παροτρύνει τους οδηγούς να χρησιμοποιήσουν τη φθηνή λύση των φεριμπότ στα πορθμεία Ριου-Αντιρρίου.
Από τις 8-9 Γενάρη αυξάνονται τα διόδια διέλευσης για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα το κόστος χρήσης να είναι απαγορευτικό για μεγάλη μεριδα του κόσμου.
Αρκετοί βουλευτές Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας είχαν επισημάνει στο πρόσφατο παρελθόν την ανάγκη μείωσης των διοδίων με σκοπό την διασύνδεση των δυο νομών βαζοντας σε προτεραιότητα τις επαγγελματικές δραστηριότητες που συνδέουν τις περιοχές.
Η γρήγορη και εύκολη πρόσβαση από τη Πελοπόννησο στη Στερεά Ελλάδα οφείλει να αφορά όλα τα κοινωνικού στρώματα κι όχι μόνο τους λίγους, τους προνομιούχους.
Ηρθε η ώρα να δράσουν από κοινού η περιφέρεια δυτικής Ελλαδος, ο Δήμος Πατρέων, ο Δήμος Ναυπακτίας αλλα και οι βουλευτές των δυο νομών όλων των κομμάτων ώστε να διεκδικήσουν την μείωση του κόστους διέλευσης των διοδίων.
Το 2004 με το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων να είναι σε μεγαλύτερα επίπεδα το κόστος ήταν στα επίπεδα των 9,90 ευρώ και σήμερα το 2019 με τα απότοκα της κρίσης να έχουν μειώσει την αγοραστική δύναμη το εισιτήριο να κυμαίνεται στα 13,30 ευρώ και να προαναγγέλεται αύξηση στο ήδη υπέρογκο ποσό.

*Ο Νίκος Μοίραλης είναι γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχαϊας, μέλος ΚΕ ΚΙΝΑΛ.