Αποχή από το αλκοόλ σημαίνει απώλεια βάρους, λαμπερό δέρμα και εξοικονόμηση χρημάτων

Νέα έρευνα που έγινε από τους επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Sussex σε ένα πρόγραμμα για ένα μήνα με την ονομασία Στεγνός Ιανουάριος (Dry January), έδειξε ότι οι συμμετέχοντες κατάφεραν όχι μόνο να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ για ένα μήνα, αλλά ανέκτησαν τον έλεγχο της κατανάλωσης αλκοόλ γενικότερα, είχαν περισσότερη ενέργεια και καλύτερο δέρμα, έχασαν κιλά και επιπλέον έπιναν λιγότερο αλκοόλ ακόμα και μήνες αργότερα.

Η έρευνα, με επικεφαλής τον ψυχολόγο του πανεπιστημίου του Sussex, Richard De Visser, διεξήχθη με περισσότερους από 800 ανθρώπους που συμμετείχαν στο «Dry January το 2018» και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι συμμετέχοντες εξακολουθούν να πίνουν λιγότερο μέχρι το μήνα Αύγουστο.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι:

οι μέρες κατανάλωσης μειώθηκαν κατά μέσο όρο από 4,3 σε 3,3 ανά εβδομάδα.
οι μονάδες που καταναλώθηκαν ανά ημέρα κατανάλωσης μειώθηκαν κατά μέσο όρο από 8,6 σε 7,1.
η συχνότητα μέθης μειώθηκε από 3,4 το μήνα σε 2,1 ανά μήνα κατά μέσο όρο.
Ο κ. Richard de Visser, επεσήμανε ότι μία απλή κίνηση όπως είναι η μη κατανάλωση αλκοόλ για ένα μήνα, βοηθά τους ανθρώπους να πίνουν λιγότερο μακροπρόθεσμα. Τόνισε μάλιστα ότι μέχρι τον Αύγουστο οι άνθρωποι που συμμετείχαν ανέφεραν ότι είχαν μια επιπλέον στεγνή μέρα κάθε εβδομάδα.

Σημείωσε μάλιστα ότι υπήρχαν σημαντικά άμεσα οφέλη καθώς 9 στους 10 συμμετέχοντες εξοικονόμησαν χρήματα, 7 στους 10 είχαν καλύτερο ύπνο και 3 στους 5 έχασαν βάρος.

Συγκεκριμένα, η έρευνα του Πανεπιστημίου του Sussex έδειξε ότι:

Για το 93% των συμμετεχόντων ο στόχος επετεύχθη.
Το 88% εξοικονόμησε χρήματα.
Το 82% άρχισε να σκέφτεται βαθύτερα τη σχέση του με το ποτό.
Το 80% ένιωθε ότι έχει πλέον περισσότερο τον έλεγχο της κατανάλωσης αλκοόλ.
Το 76% ένιωσε ότι έχει μάθει περισσότερα για το πότε και γιατί καταναλώνει αλκοόλ.
Το 71% συνειδητοποίησε ότι δεν χρειάζεται ποτό για να περάσει καλά.
Το 70% είδε βελτίωση στην υγεία του.
Το 71% κοιμόταν καλύτερα.
Το 67% είχε περισσότερη ενέργεια.
Το 58% έχασε περιττά κιλά.
Το 57% είχε καλύτερη συγκέντρωση.
Το 54% είχε καλύτερη επιδερμίδα.
Σημαντικά οφέλη από τη μη κατανάλωση αλκοόλ

Με λίγα λόγια η έρευνα «Dry January» άλλαξε τις ζωές των ανθρώπων που συμμετείχαν. Έμαθαν καλύτερα τον εαυτό τους, έμαθαν ότι μπορούν να διασκεδάσουν χωρίς απαραίτητα να μεθύσουν, είδαν σημαντικές διαφορές στην υγεία τους, ήταν πιο ενεργητικοί, ξεκουράζονταν καλύτερα γιατί κοιμόντουσαν καλύτερα, ακόμα και στην επιδερμίδα τους ενώ, εξοικονόμησαν χρήματα εύκολα χωρίς να στερηθούν κάτι σημαντικό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλοι μας γνωρίζουμε τα μελλοντικά προβλήματα στην υγεία μας που επιφέρει η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε και τα οικονομικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε από τη μη λήψη του καθώς επίσης και τα πιο άμεσα οφέλη όπως είναι ένας καλό ύπνος, ένα πιο ενεργητικό και όμορφο σώμα και ένα λαμπερό δέρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το «Dry January» διοικείται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Alcohol Change UK. Οι άνθρωποι μπορούν τώρα να εγγραφούν στο «Dry January» μέσω μιας ιστοσελίδας και μιας δωρεάν εφαρμογής.