Αλιβιζάτος: Αδιανόητο να παραμένει στη θέση του ο Πολάκης

«Είναι αδιανόητο σε χώρα-μέλος της ΕΕ υπουργός να επιτίθεται ονομαστικά σε δικαστές και να παραμένει στη θέση του» είπε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη.

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο κ. Αλιβιζάτος αναφέρθηκε και στο θέμα της κυβέρνησης αν και εφόσον αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ. «Να μην το λέμε κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά κυβέρνηση ανοχής. Διότι πλέον στην Ευρώπη είναι κανόνας. Όταν υπάρχει απλή αναλογική και κατακερματισμός τω πολιτικών δυνάμεων σε πολλά μικρά κόμματα είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει το 151 -θα λέγαμε στην Ελλάδα- το 50% +1 αλλά επειδή όλοι οι υπόλοιποι δεν συμφωνούν στο να το ανατρέψουν, κυβερνά και μια 4ετία.»

powered by Rubicon Project
Ο ίδιος σημείωσε ότι όταν θα ισχύσει η απλή αναλογική θα το έχουμε πολύ συχνότερα αυτό το φαινόμενο: «Νομίζω ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ είναι συνεπής , το έχει προβλέψει στη συνταγματική πρότασή του, λέει εποικοδομητική πρόταση μομφής δηλαδή να γίνεται δεκτή η ψήφος δυσπιστίας στη Βουλή όταν έχουμε ας πούμε μειοψηφική κυβέρνηση, όπως το σενάριο που συζητάμε μόνο εφόσον όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούν στο πρόσωπο του επόμενου πρωθυπουργού» συνέχισε.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr