Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ψυχορραγεί»,η νίκη της Δημοκρατίας μας είναι προ των πυλών!

Το καθεστώς των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πλέον «ψυχορραγεί». Τα όσα ζούμε τις τελευταίες μέρες με τις πρωτοφανείς επιθέσεις του ανεκδιήγητου Πολλάκη κατά λειτουργών της Δικαιοσύνης συνιστούν μια πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών μας θεσμών και παράλληλα μια ευθεία απειλή κατά της διάκρισης των εξουσιών στη χώρα μας.
Ταυτόχρονα, όμως, είναι και οι έσχατοι «σπασμοί», ο «επιθανάτιος ρόγχος» της χειρότερης κυβέρνησης που είχε μεταπολιτευτικά ο τόπος.
Τελειώνουν και το ξέρουν. Πανικόβλητοι, προσπαθώντας απελπισμένοι να αποτρέψουν το αναπόφευκτο τέλος τους, επιχειρούν ακόμη και θεσμική εκτροπή! Γιατί περί αυτού ακριβώς πρόκειται.
Δεν είναι υπερβολή, αλλά η πικρή αλήθεια ότι το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα βάλλεται ευθέως. Εισαγγελείς που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis απειλούνται δημοσίως από έναν κορυφαίο, αμετροεπή, υπουργό, ενώ ο καταδικασμένος τρομοκράτης Κουφοντίνας στην έκτη άδειά του έκανε βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που άφησαν την τελευταία τους πνοή τα θύματα του. Προσβολή και ισοπέδωση των πάντων από το ετερόκλητο κυβερνητικό μόρφωμα που πνέει τα λοίσθια!
Κατόπιν όλων αυτών, είναι προφανές ότι οι επικείμενες εκλογές προσλαμβάνουν και έναν ιστορικό χαρακτήρα. Το διακύβευμα τους δεν αφορά μόνο την επιβεβλημένη αναγέννηση της πατρίδας μας. Επικεντρώνεται και στην ποιότητα της Δημοκρατίας μας, τη διαφύλαξη και την προάσπιση των θεσμών της.
Τούτων δοθέντων, η αναμενόμενη επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας και η ανάληψη απ’ αυτήν της διακυβέρνησης της χώρας, δεν θα είναι, απλώς, η νίκη μιας δικαιωμένης παράταξης. Θα είναι η νίκη της Δημοκρατίας μας!

Θανάσης Νταβλούρος