ΠΑΤΡΑ: Ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης για την υπογειοποίηση του τρένου – Ο σχεδιασμός εξελίσσεται κανονικά

Έμμεση απάντηση σε όσους, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στον ΑΠΕ-ΜΠΕ επιχείρησαν να θολώσουν τα νερά ως προς την υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής στο κέντρο της Πάτρας (από τον Άγ. Διονύσιο έως και το Άγ. Ανδρεά), έδωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Ο κ. Σπίρτζης μιλώντας «Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά επισήμανε ότι το τελευταίο τμήμα της γραμμής θα είναι υπόγειο.

Συγκεκριμένα ο Υπουργός ανέφερε ότι ο Προαστιακός θα φτάσει από την Αθήνα μέχρι την Πάτρα, ότι εντός του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες σε ένα τμήμα του μέχρι πριν από το Ρίο και ότι μέσα στο 2019 επίσης θα έχει γίνει ο διαγωνισμός για την κατασκευή της γραμμής μέχρι τον Άγιο Διονύσιο. Μετά, όπως επισήμανε ο κ. Σπίρτζης, σειρά παίρνει το κομμάτι μέχρι το νέο λιμάνι της Πάτρας, επισημαίνοντας για ακόμα μια φορά ότι το μεγαλύτερο τμήμα αυτή της υποδομής θα είναι υπόγειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προμελέτες έχουν δείξει ότι η υπόγεια διέλευση μπορεί να ανέβει στον Άγ. Ανδρέα από εκεί και πέρα όμως είναι αντικείμενο της οριστικής μελέτης για το πώς θα γίνει η διέλευση μέχρι τις εγκαταστάσεις τις Πειραϊκής-Πατραϊκής.

Στο Υπουργείο δεν δείχνουν να ανησυχούν ούτε και για την χρηματοδότηση του έργου καθώς εκτιμούν πως το γεγονός ότι το όλον του έργου έχει ενταχθεί στο Στρατηγικό Σχέδιο Μεταφορών σημαίνει ότι είναι χρηματοδοτήσιμο στο σύνολό του.

Για το κομμάτι από τον Άγ. Διονύσιο μέχρι την Πειραϊκή-Πατραϊκή (νέο λιμάνι) απομένουν μόνο οι οριστικές μελέτες οι οποίες έχει προγραμματιστεί να εκπονηθούν στο πλαίσιο της εργολαβίας του Αγίου Διονυσίου για να κατατεθεί αμέσως η πρόταση χρηματοδότησης.