ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η κηδεία του ιατρού Θόδωρου Ρογδάκη – Πένθος στη γνωστή οικογένεια και στο ΕΣΥ όπου υπηρετούσε

Σήμερα στις 13:30, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, συγγενείς , φίλοι και γνωστοί θα πουν το τελευταίο αντίο στον γιατρό Θεόδωρο Ρογδάκη που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 ετών ανήμερα την Πρωτοχρονιά.Η ταφή του θα γίνει στο Α΄ Νεκροταφείο .

Έφυγε  από τη ζωή, αιφνίδια ανήμερα Πρωτοχρονιά. Ήταν  αδελφός του Μηχανικού Μανώλη Ρογδάκη και της Άννα- Μαρίας Ρογδάκη.

Αν και είχε κάνει πρόσφατα ορθοπεδική επέμβαση,  πληροφορίες αναφέρουν ότι ο θάνατός του προήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Διετέλεσε Επιμελητής Γενικής Ιατρικής και Αναπληρωτής Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας Ακράτας, ειδικός συνεργάτης του ΕΚΑΒ Δυτικής  Ελλάδας, καθηγητής στα ΙΕΚ ΕΚΑΒ, τακτικό μέλος στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή και στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Αιγίου και τέλος επικεφαλής ιατρικού τμήματος της ομάδας της ΕΑ Πατρών Α1 κατηγορία volley και στη ΝΕΠ, Α1 κατηγορία water polo.

 

Ο Θόδωρος Ρογδάκης ήταν φαν του αθλητισμού και της μελέτης από τα πρώτα του βήματα. Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ από τα 7 του χρόνια. Παρότι ο πατέρας του, Νίκος Ρογδάκης, υπήρξε παλιός αθλητής, τον απέτρεψε από το να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ.

Στα 16 του χρόνια, ο Αμερικανός προπονητής και πρώην επαγγελματίας του ΝΒΑ Kelley, δήλωσε για τον εκλιπόντα γιατρό, ότι με ατομική προπόνηση ενός έτους, θα μπορούσε να είναι ο κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη στην ηλικία του! Ταυτόχρονα με τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας, το επόμενο βήμα στον αθλητισμό ήταν η γυμναστική με τα βάρη. Με την επιμονή, τη συνέπεια και τη διάθεση να είναι καλός σε ό,τι κάνει, σε λίγα χρόνια, ο αδύνατος δεκαοχτάχρονος των 75 κιλών, μεταμορφώθηκε στον ύψους 1,93 m και βάρους 145 κιλών, άνδρα, ενώ τα ρεκόρ του έγιναν γνωστά σε όλα τα γυμναστήρια body building από την Πάτρα, μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Πέρα απ’ όλα αυτά, η αγάπη για τον αθλητισμό συνοδεύθηκε από την αγάπη για τη μόρφωση, την ιατρική και τον άνθρωπο. Αποτέλεσμα: Σπουδές στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα, κλασσικό βιολί και φυσικά Ιατρική Σχολή Πατρών.