Τελικά ποια είναι η άποψη του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για την υπογειοποίηση του σιδηρόδρομου στην Πάτρα;

Ο Ιάσων Φωτήλας, βουλευτής Αχαΐας και Αν. Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αντικρουόμενες δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Σπίρτζη και του Γ.Γ Μεταφορών κ. Βάρδα για την υπογειοποίηση του σιδηρόδρομου στην Πάτρα έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κιάτου – Πατρών αποτελεί ένα έργο κορυφαίας σημασίας για την ανάπτυξη του νομού Αχαΐας. Η διέλευσή του μάλιστα από την πόλη της Πάτρας έχει αποτελέσει αφορμή για την κατάθεση διαφορετικών προτάσεων από τους φορείς της πόλης μας. Στο πλαίσιο αυτό παρατηρώ με έκδηλη απορία και ανησυχία τις αντικρουόμενες δηλώσεις των στελεχών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών σχετικά με την υπογειοποίηση της γραμμής. Ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης δηλαδή υποστηρίζει την υπογειοποίηση μόνο της γραμμής από Ρίο έως τον Άγιο Διονύσιο, την ίδια στιγμή που ο Γ.Γ Μεταφορών κ. Βάρδας κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας στις 19.12.2018 υποσχόταν πως προχωράει (;) και μελέτη για την υπογειοποίηση του τμήματος Άγιος Διονύσιος – Άγιος Ανδρέας!
Και αναρωτιέμαι ποια είναι τελικά η ολοκληρωμένη άποψη του αρμόδιου Υπουργείου για την διέλευση του τρένου από την πόλη μας; Το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το έργο είναι διαφορετικές απόψεις για την υλοποίησή του από τους επικεφαλής του Υπουργείου που μόνο επιπλέον καθυστερήσεις θα φέρει στην έγκαιρη ολοκλήρωσή του».