Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Την παραίτησή του από την προεδρία της διοικούσας επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος υπέβαλε ο καθηγητής Κώστας Γραμμένος, μόλις λίγες ημέρες έπειτα από την ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα για την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο πανεπιστημιακός στο City University του Λονδίνου, Κώστας Γραμμένος, υπέβαλε στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, την παραίτησή του από τη θέση, να τον υπουργό Παιδείας να κάνει δεκτή την παραίτηση.

Η παραίτηση του κ. Γραμμένου φέρεται να αποδίδεται στη διαφωνία του με τα σχέδια του κ. Γαβρόγλου για συνένωση του ιδρύματος με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα, Κατερίνη).

«Ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές.