(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Δοξολογία, για την Πρωτοχρονιά, στη Φανερωμένη – Επίθεση Αμβροσίου στην Κυβέρνηση για την Ορθοδοξία

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε σήμερα, 1η Ιανουαρίου, η μνήμη του Αγίου Βασιλείου στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Αρχικά, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθως επίσημη Δοξολογία για το νέο έτος, στην οποία προέστη ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος.

Λίγο πριν την Απόλυση της Δοξολογίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους τοπικούς άρχοντες το νέο έτος να είναι σωτήριο και ειρηνικό.

«Εύχομαι το 2019 να είναι έτος αγιαστικό για τις καρδιές μας, έτος προόδου, έτος ανακουφίσεως. Δυστυχώς όμως, δίχως να προφητεύω, θέλω να σας πω αυτό που έχω στην καρδιά μου. Φοβάμαι ότι τελειώνει η χριστιανική Ελλάδα… Ένας νέος κόσμος έρχεται… Μία νέα ιστορία γράφεται… Αυτοί που κυβερνούν είναι άθεοι και θέλουν να κάνουν ουδετερόθρησκο το Κράτος μας. Όλα αυτά γίνονται διότι έχουμε εγκαταλείψει τον Θεό! Το καντηλάκι που καίει όλους αυτούς τους αιώνες στην Ελλάδα και ονομάζεται ΄΄ Ορθοδοξία΄΄ τελειώνει! Εύχομαι και προσεύχομαι ώστε να μην γίνει κάτι τέτοιο. Και αυτό διότι υπάρχει ελπίδα! Όσοι πιστεύουν στον Θεό θα σωθούν! Όσοι, λοιπόν, θέλετε να σωθείτε, κρατηθείτε από το… φουστάνι τής Παναγίας μας! Εύχομαι η Προστάτιδα του Αιγίου να μας ελεεί. Όμως, για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε αλλά και να παραμείνουμε μέσα στην αγκαλιά Της!», τόνισε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος ευχήθηκε προς όλους μια καλή και ευλογημένη χρονιά, αναφερόμενος στην ανάγκη ενότητας μεταξύ Κλήρου και λαού .

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, εκεί όπου αντήλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και δεκάδες Αιγιωτών που προσήλθαν στο… «στολίδι» της πόλης, το οποίο άνοιξε σήμερα τις πύλες του ειδικά για τον σκοπό αυτό.