Να καταφέρουμε να ξανασυστηθούμε αυτή την φορά ειλικρινά και να πάμε επιτέλους εκεί που μπορούμε και μας αξίζει

Κάθε νέα χρονιά είναι το έναυσμα για μια νέα αρχή. Το 2019 που υποδεχόμαστε σε λίγες ώρες είναι ένα έτος ορόσημο για την πορεία που θέλουμε από εδώ και στο εξής να ακολουθήσουμε ως κοινωνία, ως πόλη, ως περιφέρεια, ως χώρα, μετά από χρόνια λιτότητας και απαισιοδοξίας.
Οι επιλογές μας και ο δρόμος που θα αποφασίσουμε να ακολουθήσουμε θα είναι καθοριστικός για τις ζωές όλων μας , αλλά κυρίως για το μέλλον των νεότερων.
Η ανανέωση αντιλήψεων προσώπων και πρακτικών στον δημόσιο βίο είναι απαραίτητες για να μπορέσουμε να μπούμε πραγματικά και επί του πρακτέου , σε τροχιά ανάπτυξης. Για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, το επίπεδο ζωής μας, το εισόδημά μας και για να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα στις σύγχρονες προκλήσεις. Ο κόσμος αλλάζει και αλλάζει γρήγορα. Αν χάσουμε τελείως τον ρυθμό και παραμείνουμε αγκυλωμένοι θα καταδικαστούμε σε μόνιμη ύφεση.
Η συμμετοχή όλων μας σε αυτή τη διαδικασία για την επόμενη ημέρα, από όποια θέση, είναι απαραίτητη. Είτε ως ενεργοί πολίτες ,είτε ως στελέχη είτε ως ψηφοφόροι όλοι έχουμε την ευθύνη μας για το παρακάτω.
Θα παραμείνουμε στα παλαιά και αναποτελεσματικά μονοπάτια ή θα επιλέξουμε το νέο και τις καινούργιες προοπτικές; Ο αγώνας είναι κοινός και πολυεπίπεδος και χρειάζεται να δοθεί αποτελεσματικά.
Εύχομαι να καταφέρουμε να ξανά συστηθούμε αυτή την φορά ειλικρινά και να πάμε επιτέλους εκεί που μπορούμε και μας αξίζει.

Γιάννης Μάκκας