ΑΧΑΪΑ: Στην Πάτρα, συστήνεται ένα από τα πρώτα 15 Κέντρα Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Την αξιολόγηση των προτάσεων για τη δημιουργία των πρώτων Κέντρων Στήριξης της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) ολοκλήρωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

“Εγκρίθηκαν 15 αιτήσεις χρηματοδότησης φορέων, συνολικού προϋπολογισμού 1.904.882,39 ευρώ. Τα πρώτα 15 Κέντρα Στήριξης θα δημιουργηθούν στις Περιφερειακές Ενότητες: Βορείου Τομέα Αθηνών, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Μαγνησίας (2), Ιωαννίνων, Κορινθίας, Φωκίδας, Ηρακλείου, Χανίων, Κέρκυρας, Ρόδου, Λέσβου, Λευκάδας”, αναφέρει το υπουργείο Εργασίας σε ανακοίνωσή του.

“Το κάθε Κέντρο επιχορηγείται από το Υπουργείο Εργασίας με 127.000 ευρώ για να υποστηρίξει τη λειτουργία των υφιστάμενων φορέων Κ.ΑΛ.Ο. και να καθοδηγήσει τη δημιουργία νέων φορέων”, προσθέτει.

“Τα Κέντρα Στήριξης αναμένεται να αποτελέσουν βασικό μοχλό για την περαιτέρω διάδοση και ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας στη χώρα μας. Για τον λόγο αυτό και με στόχο την πληρέστερη γεωγραφική κάλυψη, σχεδιάζεται νέα πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης, για τη δημιουργία επιπλέον Κέντρων Στήριξης Κ.ΑΛ.Ο.

Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα τον τομέα της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ώστε αυτός να εξελιχθεί σε έναν σημαντικό αναπτυξιακό άξονα, ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας”, προσθέτει η ανακοίνωση.