Προς… εκεχειρία ο αμερικανο-κινεζικός εμπορικός πόλεμος

O πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξήρε τη μεγάλη πρόοδο που σημειώνεται στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ.

«Μόλις είχα μια μακρά και πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Σι της Κίνας», έγραψε ο Τραμπ «Προχωράμε καλά προς μια συμφωνία. Αν επιτευχθεί, θα είναι πολύ εκτενής, θα περιλαμβάνει τα πάντα, θα καλύπτει όλα τα θέματα, τα πεδία και τα σημεία διαφωνίας. Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται!» έγραψε στο Twitter.

Οι ηγέτες της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών θέλουν «συνεχή πρόοδο» στις σχέσεις τους, δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τονίζοντας πως ελπίζει στην πρόοδο για μια σινο-αμερικανική σχέση που θα είναι συντονισμένη, σταθερή και συνεργατική.

Ο Σι είπε ότι οι ομάδες των δύο χωρών εργάζονται εντατικά για να εφαρμόσουν την πρόσφατα επιτευχθείσα συναίνεση μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο κινέζος πρόεδρος είπε ότι ελπίζει οι ομάδες να μπορέσουν να προσεγγίσουν η μια την άλλη και να επιτύχουν μια συμφωνία που θα είναι αμοιβαία επωφελής το συντομότερο δυνατόν.