ΠΑΤΡΑ: Κανελλόπουλος σε ΝΟΔΕ: “Φοβάμαι ότι οι ψηφοφόροι της παράταξης θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε σώγαμπρους”

Απάντηση στη ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας έδωσε ο συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ Θεόδωρος Κανελλόπουλος, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει στην τοπική ΝΔ για το ποιόν υποψήφιο δήμαρχο θα στηρίξει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου στο Δήμο Πατρέων. Ο κ. Κανελλόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της καθόδου του ανεξάρτητου, αλλά προερχόμενου από το χώρο της ΝΔ, βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας, όχι μόνο απέρριψε την πρόταση στήριξης του Νίκου Νικολόπουλου, αλλά έκανε και λόγο για «δήθεν αυθόρμητες ανακοινώσεις στήριξής του, από δήθεν νεοδημοκράτες».

Με δήλωσή του ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Με θυμηδία διάβασα την ανακοίνωση της ΝΟΔΕ που υπογράφεται από τον νυν πρόεδρο στα Μ.Μ.Μ.

Θα γνώριζε και ο ίδιος, εάν είχαμε βρεθεί στους αγώνες της παράταξης στην Πάτρα στις δεκαετίες από αρχές του ’80 έως το 2010, ότι ουδέποτε υπήρξα πολιτικός φίλος ή ταυτίζονταν οι απόψεις μου με αυτές του Νίκου Νικολόπουλου. Απεναντίας είχαμε πάντα διαφορετικές επιλογές.

Και πολύ περισσότερο, δεν έχω αναζητήσει να ικανοποιήσει κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό μου αίτημα. Άλλοι μπορεί να το έχουν πράξει.

Βλέποντας όμως ότι μετά την αποχώρηση του Κώστα Χριστόπουλου από την διεκδίκηση του Δήμου Πατρέων, να οδηγούμαστε να ξαναζήσουμε μια νέα εκλογική αναμέτρηση όπως στις Δημοτικές του 1982 στην Πάτρα, όπου η παράταξή μας τότε στον 2ο γύρο των εκλογών είχε αποκλειστεί και βρισκόμενη στο Δίλημμα μεταξύ του ΑΝΝΙΝΟΥ (ΚΚΕ) ή του ΣΟΛΩΜΟΥ (ΠΑΣΟΚ), κατέθεσα ενυπογράφως την προσωπική μου άποψη.

Μια άποψη που πάντα έχω μάθει να λέω φωναχτά και όχι στα μουλωχτά.

Στην επιστολή που κατέθεσα στις 20/12/18, εκτός του Νίκου Νικολόπουλου, είχα κάνει αναφορά γενικότερα και για βουλευτές της παράταξης που πέρασε δυστυχώς αδιάφορα.

Βέβαια δεν πίστευα στη θετική ανταπόκριση που θα είχε σε μεγάλη μερίδα των οπαδών της παράταξής μας και η αυθόρμητη κινητοποίησή τους, η πιθανή κάθοδος του Νίκου Νικολόπουλου στα Δημοτικά δρώμενα με τη προοπτική Νίκης να διαφαίνεται στην κοινωνία.

Όλα αυτά μπορεί κάποιους να στενοχώρησαν.

Δηλαδή τα πρόσωπα, που από την κομματικής τους ιδιότητα διαχειρίζονται τα τοπικά τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, με τις γνωστές κατ’ καιρούς επιλογές τους και εκλογικές απώλειες σε επαγγελματικούς ή επιστημονικούς φορείς.

Και αντί σήμερα να επιστρατεύσουν το στελεχιακό δυναμικό της παράταξης, θέτοντας παράλληλα επικεφαλής ένα πρόσωπο που μπορεί να ενώσει και να διεκδίκηση το Δήμο, αρκούνται σε ανακοινώσεις καταγγελίας και ΝεοΔημοκρατικής νομιμοφροσύνης.

Σήμερα, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τόσο την διεύρυνση του κόμματος, αλλά και στην κατ’ το παρελθόν επιστροφή πολλών εξ’ αυτών που κατ’ καιρούς την είχαν πληγώσει ή άνηκαν σε άλλα πολιτικά κόμματα.

Ξεχνώντας δε σήμερα η ηγεσία της ΝΟΔΕ, ότι πολλά στελέχη μας βρίσκονται στον προθάλαμο άλλων ψηφοδελτίων εκτός της παράταξής μας, τόσο στις Δημοτικές όσο και στις Περιφερειακές εκλογές, υπονομεύοντας την προσπάθεια των προσώπων που επέλεξε το κόμμα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να θυμίσω στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, την πρόβλεψη που είχε κάνει σε δηλώσεις το 2012, σχετικά με ότι η ΑΝΕΛ δεν θα έμπαιναν στην Βουλή, καθώς και στην απάντηση που έδωσα τότε αρθρογραφώντας, στην οποία προέβλεψα ότι θα κατακτήσουν το 10% του εκλογικού σώματος.

Ελπίζω να μην επιβεβαιωθώ για άλλη φορά.

Πολύ περισσότερο, να μην βρεθούν στο Δίλημμα οι ψηφοφόροι της Παράταξής μας, για τον ποιόν εκλογικό Σώγαμπρο θα επιλέξουν.»

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΔΑΚΕ

Καλή Πρωτοχρονιά με υγεία και εκλογικές επιτυχίες αρχής γινομένης από τις Εθνικές (17.2.19).»