(Φωτο)-Πρωτοχρονιά στο αίμα: Βρέθηκαν σε γιάφκα δεκάδες κιλά εκρηκτικών

Η γερμανική αστυνομία στην πόλη του Μάιντς συνέλαβε εχθές 29 Δεκεμβρίου έναν 26χρονο Σύρο, ως ύποπτο για τρομοκρατία. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ο Σύρος ανήκε σε ομάδα τρομοκρατών, που προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία.

Ο Σύρος θα οδηγηθεί σήμερα στην εισαγγελία για να του απαγγελθούν κατηγορίες, ή προκειμένου να απελαθεί στην Ολλανδία, καθώς εκκρεμεί και εκεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Την ίδια στιγμή στο Ρότερνταμ, οι ειδικές δυνάμεις της ολλανδικής αστυνομίας, πραγματοποίησαν εφόδους σε διαμερίσματα και συνέλαβαν άλλους τέσσερις συνεργούς του 26χρονου που συνελήφθη στη Γερμανία.

A3489BB7 4EF3 42E4 B99F D98A0CB8F392 w1023 r1 s

Και οι τέσσερις συλληφθέντες ανήκαν στην ομάδα που θα πραγματοποιούσε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ολλανδία, ενώ δεν έχει διευκρινισθεί από τις αρχές το ποιος ακριβώς θα ήταν ο στόχος τους, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ.

Να σημειωθεί πως στο τέλος Σεπτεμβρίου η ολλανδική αστυνομία είχε συλλάβει στην πόλη Άρνεμ επτά ύποπτους ισλαμιστές, οι οποίοι και προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα σε φεστιβάλ μουσικής.Στην κατοχή τους βρέθηκαν δεκάδες κιλά υλικού για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.