(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά – Από Εργατικό Κέντρο και Σύλλογο Δημοκρατικών Γυναικών

Με μεγάλη επιτυχία,πολύ κέφι και χαμόγελα πραγματοποιήθηκε χθες 28 Δεκέμβρη στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρο Πάτρας η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά,  που συνδιοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών (μέλος ΟΓΕ).

 

Μικρά και μεγάλα παιδιά ξεκίνησαν από νωρίς να φτάνουν στο χώρο της εκδήλωσης. Τα παιδιά ζωγράφισαν κάρτες, γεύτηκαν λιχουδιές και γλυκίσματα, άκουσαν μουσική, έπαιξαν με έναν “άτακτο τάρανδο”, άκουσαν με ενδιαφέρον και συμμετείχαν στο αστείο χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά “Φρικαντέλα_Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα”, που ετοίμασαν γι’ αυτά μέλη και φίλοι του Συλλόγου ακούγοντας παράλληλα κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

 

Ξεχωριστές στιγμές ήταν όταν η “Μπαντίνα” του Δήμου Πατρέων πλημμύρισε την αίθουσα με μουσικούς κάθε ηλικίας, κάθε λογής όργανα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, αλλά και η άφιξη του Άγιου Βασίλη που έκανε θόρυβο με την κουδούνα του, μοίρασε δώρα και μίλησε με τα παιδιά.

 

Ο χώρος είχε στολιστεί με ευχές για τα παιδιά όλου του κόσμου, για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τα βιβλία, το σχολείο, στην ξέγνοιαστη παιδική ηλικία, αλλά και την ευχή να μη μείνει κανένα παιδί χωρίς δώρα αγάπης και αλληλεγγύης.

 

 

https://we.tl/b-lKoPEQKxNB