Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού του Μητσοτάκη στη Βαυαρία

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού και με σημαντικά πολιτικά μηνύματα θα πραγματοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επόμενη εβδομάδα στη Γερμανία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι επίσημος προσκεκλημένος του συγκυβερνώντος CSU (Χριστιανοκοινωνιστές), στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής του ομάδας (διημερίδα εργασίας ονομάζεται επισήμως) που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό μοναστήρι Seeon, πάνω σε ένα νησάκι μέσα σε μία πανέμορφη λίμνη στη νοτιοανατολική Βαυαρία, κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας. Το μοναστήρι αυτό, που είχαν ιδρύσει βενεδικτίνοι μοναχοί το 10ο αιώνα, έχει μετατραπεί εδώ και πολλά χρόνια σε χώρο πολιστικών και άλλων εκδηλώσεων.

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Βαυαρία αυτή την Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου και θα μιλήσει την ίδια ημέρα ενώπιων των βουλευτών του γερμανικού κεντροδεξιού κόμματος, στη σύνοδο που έχει ως βασικό της θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία στο περιθώριο της συνόδου να έχει και δύο σημαντικές επαφές: Με τον Χορστ Ζεεχόφερ, υπουργό εσωτερικών της Γερμανίας και επικεφαλής του CSU, που αριθμεί πλέον 47 βουλευτές στην Μπούντεσταγκ, και με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, ευρωβουλευτή του CSU και υποψήφιο πρόεδρο της Κομισιόν.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε ξανά πρόσφατα τη Γερμανία και συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου, όπου είχε στο Βερολίνο συνομιλίες με κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της αντιπολίτευσης.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr