Υπέρ Νικολοπουλου για το Δήμο Πατρέων

Παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες μία πρωτοφανή ερασιτεχνικού τύπου αντιμετώπιση των δημοτικών πραγμάτων για τον δήμο της Πάτρας από πλευράς τοπικής Νέας Δημοκρατίας, που κινδυνεύει να ξεπεράσει τα όρια της φαιδρότητας.

Μετά από όσα συνέβησαν και οδήγησαν στην αποχώρηση του Κώστα Χριστόπουλου από την κούρσα διεκδίκησης του δήμου της Πάτρας, θα περίμενε κανείς να αναληφθούν εκείνες οι πρωτοβουλίες, ώστε να εξασφαλίσουν στους ικανούς – ΕΣ τις προϋποθέσεις όχι μόνο να αντιμετωπίσουν επάξια τη σημερινή δημοτική αρχή , αλλά και να διεκδικήσουν το Δήμο.

Απεναντίας βλέπουμε δηλώσεις ότι ο ένας βουλευτής στηρίζει την α υποψηφιότητα, ο

άλλος τη β ή και ταυτόχρονα το ίδιο πολιτικό πρόσωπο να προτείνει διαφορετικές

υποψηφιότητες!!!, ενώ θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μια κλειστή σύσκεψη,

αποτελούμενη αυστηρά από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ , τους δύο βουλευτές και τον τέως βουλευτή και όλοι μαζί να προτείνουν στην κεντρική διοίκηση του κόμματος αυτή την υποψηφιότητα που θα έφερνε το κατάλληλο αποτέλεσμα.

Δεν το έπραξαν γιατί προφανώς η μοναδική υποψηφιότητα που θα έφερνε άλλον αέρα στην πόλη και ταυτόχρονα θα δυσκόλευε τον Πελετίδη, άλλωστε υπάρχει το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα, να ήταν εμπόδιο στα προσωπικά και όχι μόνο σχέδιά τους. Είναι όμως αδιανόητο στελέχη της παράταξης από τον πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο που έχουν πάρει τα ΠΑΝΤΑ να υποστηρίζουν υποψηφιότητες ξένες ιδεολογικά προς τη φιλελεύθερη παράταξη με το πρόσχημα ότι έτσι αντιμετωπίζεται ο Πελετίδης, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούν ιδιοτελείς σκοπούς.

Η ώρα της ευθύνης για όλους έφτασε. Πολιτικά πρόσωπα και κομματική οργάνωση

επιτέλους ας αφουγκραστούν την κοινωνία πριν αυτή τους ξεπεράσει, αν και θεωρώ ότι αυτό έχει ήδη αρχίσει να γίνεται πράξη.

Μετά από όλα αυτά και προ του κινδύνου να αντιμετωπίσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα ξεπερνούν τα όρια του γελοίου θα πρέπει να αναζητηθεί εκείνη η υποψηφιότητα που μπορεί αποδεδειγμένα να αντιμετωπίσει τη σημερινή δημοτική αρχή και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτή του ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. Άλλωστε η διεύρυνση που πολύ σωστά γίνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα πρέπει να είναι αμφίδρομη.

Του Σωτήρη Καρβέλη