ΑΧΑΪΑ: Πρωτοχρονιά στα Καλάβρυτα και άλλα ορεινά χωριά – Πόσο κοστίζουν τα δωμάτια – Μιλά ο πρόεδρος των ξενοδόχων

Ο εσωτερικός τουρισμός κατά τη γιορτινή περίοδο που διανύουμε τα πήγε καλά αν και παρατηρήθηκε μείωση στην κατανάλωση που έχει να κάνει με εστίαση και διασκέδαση. Καλάβρυτα, ορεινή Κορινθία και ορεινή Αρκαδία, έχουν την τιμητική τους. Οι πληρότητες τα Χριστούγεννα στα Καλάβρυτα άγγιξαν το 100% ενώ ίδια εικόνα αναμένεται και για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς. Αναλυτικά:

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καλαβρύτων Κωνσταντίνος Δαφαλιάς επισημαίνει στο thebest.gr πως στα Καλάβρυτα οι πληρότητες στα καταλύματα άγγιξαν το 100% με τους περισσότερους επισκέπτες να προέρχονται από την Αθήνα.

Για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς η πληρότητα αυτή τη στιγμή αγγίζει το 90% και υπάρχουν ελάχιστα ελεύθερα δωμάτια. Ωστόσο πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον καταγράφεται για τα Καλάβρυτα, για τα Θεοφάνεια.

«Πολλοί προτιμούν να περάσουν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οικογενειακά και να ταξιδέψουν τα Θεοφάνεια. Στα Καλάβρυτα αυτή την περίοδο παρατηρείται πολλή μεγάλη ζήτηση» σχολιάζει ο κ. Δαφαλιάς. Επίσης φέτος τα Καλάβρυτα προτίμησαν για την περίοδο των Χριστουγέννων και νησιώτες από το Ιόνιο και το Αιγαίο, ενώ για μονοήμερη εκδρομή βρέθηκαν στην περιοχή τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και πολλοί από την Πάτρα και το Αίγιο, την Κόρινθο .

Κατά μέσο όρο ένα δίκλινο δωμάτιο μέσης κατηγορίας κοστίζει κατά μέσο όρο 70 ευρώ τη βραδιά . Ωστόσο το κόστος αυξάνεται στα υψηλής κατηγορίας καταλύματα των 5 αστέρων τα οποία είναι συνήθως ευρύχωρα και απευθύνονται σε περισσότερα των δύο ατόμων, τα οποία μπορούν να φτάσουν τα 200 και πλέον ευρώ.