ΑΧΑΪΑ: Η Πατρινή πιανίστρια Μαριλένα Σουρή τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών

Από την Ακαδημία Αθηνών τιμήθηκε η πατρινή πιανίστρια Μαριλένα Σουρή. Η νεαρή μουσικός πήρε το βραβείο Ελένης Τιμιλέοντος Μυκονίου το βράδυ της 21ης Δεκεμβρίου.

Έχει συμμετάσχει σε masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές όπως Konstantin Ganev, Julia Ganeva, Aquilles Delle Vigne, France Clidat

Η βράβευση της έγινε στο πλαίσιο της καθιερωμένης ετήσιας πανηγυρικής συνεδρίασης της Ακαδημίας Αθηνών για την απονομή βραβείων και επαίνων του ιδρύματος για το 2018.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΡΗ

Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1988. Απέκτησε Δίπλωμα πιάνου με Α’ Βραβείο (Ελληνικό Ωδείο/ 2013) και Diplome de Piano (Schola Cantorum de Paris/ 2014) με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή. Έχει αποσπάσει Α’ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της Χ.Ο.Ν. (2009, 2010).

Έχει συμμετάσχει σε masterclasses με διακεκριμένους καθηγητές όπως Konstantin Ganev, Julia Ganeva, Aquilles Delle Vigne, France Clidat κ.ά., καθώς και σε σεμινάρια στα πλαίσια διεθνών φεστιβάλ και Ακαδημιών ( Primavera Pianistica/ Βέλγιο, Διεθνής Ακαδημία Πόρου, Μουσικό Χωριό/ Αγ. Λαυρέντιος Πηλίου).

Έχει συμπράξει με τη Sinfonietta Αθηνών. Υπήρξε βοηθός μαέστρου στις οπερέττες »Η κόρη της καταιγίδος» (Όπερες των Ζητιάνων/ 2013) και «Σατανερί» (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας) του Θ. Σακελλαρίδη. Συμμετείχε στην όπερα για παιδιά » Η Βασίλισσα του χιονιού» του Θ. Αμπαζή (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας).

Το 2009 ξεκίνησε μαθήματα τσέμπαλου με καθηγητή τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Έχει συνεργαστεί με την Καμεράτα- Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής και την Camerata Junior. Το 2014 ηχογράφησε για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.