Βόμβα στο Κολωνάκι: Για «νέα γενιά τρομοκρατών» που απειλεί τη χώρα μας κάνουν λόγο τα διεθνή ΜΜΕ

Για «αστική τρομοκρατία» κάνει λόγο ο διεθνής Τύπος αναφερόμενος στη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.

Τα διεθνή ΜΜΕ επισημαίνουν πως το χτύπημα που σημειώθηκε σε πολυτελή συνοικία των Αθηνών προκαλεί προβληματισμό σε αξιωματούχους της Αστυνομίας, καθώς δεν υπήρξε προειδοποίηση, όπως είχε συμβεί σε άλλες επιθέσεις.

Υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες ότι η Ελλάδα έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο της τρομοκρατίας, αυτή τη φορά, όπως επισημαίνουν ξένα δημοσιεύματα, δέχτηκε χτύπημα από μία νέα γενιά τρομοκρατών.

Wall Street Journal

Για μία νέα γενιά τρομοκρατών κάνει λόγο η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» αναφερόμενη στη βομβιστική επίθεση στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη πολυτελή συνοικία του Κολωνακίου.

«Οι πρόσφατες βομβιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα προειδοποιούν τις αρχές για τον κίνδυνο αύξησης της βίας από αστικές αναρχικές ομάδες. Στις αρχές του μήνα, ένας ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ», αναφέρει η Wall Street Journal και προσθέτει: «Η ελληνική αστυνομία δήλωσε ότι υποπτεύεται ακροαριστερούς εξτρεμιστές πίσω από την επίθεση…. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας, υπό την ηγεσία του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καταδίκασε τις επιθέσεις. Οι συντηρητικοί πολιτικοί της αντιπολίτευσης απεικόνισαν το κύμα βίας ως επιθέσεις από την Ακροαριστερά.»

wsj

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε σάρκα και οστά από την αντικαπιταλιστική αριστερά της Ελλάδας, μέρος της οποίας συντάσσεται με μαρξιστές και αναρχικούς αντάρτες πόλης», επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2015, το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας έγιναν μέρος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και καλλιέργησαν στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά την αλλαγή αυτή, οι επικριτές της κυβέρνησης ισχυρίζονται ότι είναι υπερβολικά ανεκτική για τη βία από τις αριστερές ομάδες. Δεν υπήρξε προειδοποίηση προς τις αρχές, αντιθέτως με τις περιπτώσεις πολλών βομβιστικών επιθέσεων στο παρελθόν.»

Η αμερικανική εφημερίδα κάνει επίσης αναφορά στο τραυματισμό του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, όταν επιχείρησε να ανοίξει μία επιστολή-βόμβα στο σπίτι του. Επισημαίνει ακόμη ότι τον Μάρτιο του 2017 έγιναν στόχοι τρομοκρατών Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η τρομοκρατία έχει πλήξει την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια μετά την αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το 1974, όταν έπεσε η χούντα», σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα.

Γερμανική εφημερίδα «Die Welt»

«Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στο Κολωνάκι», είναι ο τίτλος σχετικού άρθρου της γερμανικής εφημερίδας «Die Welt», προσθέτοντας πως από την έκρηξη τραυματίστηκαν δύο άτομα.

welt

Eλβετική εφημερίδα Blick

«Για χρόνια, παρόμοιες επιθέσεις έχουν σημειωθεί επανειλημμένως σε ελληνικούς δημόσιους και ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, τράπεζες ή διπλωματικές αποστολές», γράφει η ελβετική εφημερίδα «Blick».

«Η ελληνική αστυνομία υποπτεύεται ότι οι περισσότερες από τις επιθέσεις είναι έργο αριστερών ή αναρχικών ομάδων», προσθέτει το δημοσίευμα.

Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»

«Μέχρι τώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στο Κολωνάκι με την ελληνική αστυνομία να βρίσκεται στα ίχνη ακροαριστερών ή αναρχικών ομάδων», επισημαίνει σε άρθρο της η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

«Οι επιθέσεις εναντίον δημόσιων θεσμών, ΜΜΕ, τραπεζών ή διπλωματικών αποστολών επαναλαμβάνονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πριν από δέκα ημέρες, μια αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη μπροστά έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ», προσθέτει.

figaro