(ΒΙΝΤΕΟ)-ΠΑΤΡΑ: Χρηματοδότηση 1,8 εκατ ευρώ για τον ηλεκτροφωτισμό του ΒΙΟΠΑ

Την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για ένταξη του ηλεκτροφωτισμού στο Βιοτεχνικό Πάρκο της Πάτρας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας που συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1.846.000 ευρώ που θα συμβάλει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφαλούς εργασίας και κυκλοφορίας των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των επισκεπτών της περιοχής.
Η ολοκλήρωση του δικτύου ήταν αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς ο ελλιπής ηλεκτροφωτισμός του ΒΙΟΠΑ αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην αξιοποίηση των συνολικών εκτάσεων, προκαλώντας παράλληλα σημαντικά προβλήματα στην επιχειρηματικότητα.
«Ανταποκρινόμαστε σε ένα χρόνιο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας. Από την πρώτη στιγμή που μας τέθηκε το θέμα αναζητήσαμε λύσεις. Σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΒΙΟΠΑ καταγράψαμε τις πραγματικές ανάγκες με στόχο να υλοποιήσουμε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν σε συνθήκες σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος όπως ταιριάζει στην επιχειρηματικότητα. Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι και θα είναι πρωταρχικοί στόχοι» τόνισε μεταξύ άλλων κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
«Στόχος μας είναι να δώσουμε ώθηση στην υγιή επιχειρηματικότητα, να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να ενισχύσουμε το βαθμό ασφάλειας της περιοχής ώστε να καταστεί το ΒΙΟΠΑ ένα σύγχρονο επιχειρηματικό πάρκο» ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, και μεταξύ άλλων περιέγραψε τις εργασίες που θα γίνουν στο ΒΙΟΠΑ, όπου προβλέπεται η τοποθέτηση περίπου 20χλμ. καλωδίων, 320 φωτιστικών και 13 υπαίθριων πινάκων τροφοδοσίας.
Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΒΙΟΠΑ Παναγιώτης Κοτσίρης ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την απόφαση που θέτει μια νέα αρχή στην ανάπτυξη του Βιοτεχνικού Πάρκου, όπου -όπως είπε- σήμερα είναι εγκατεστημένες πάνω από 80 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 800 εργαζόμενους.
Παράταση ωραρίου λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων
Την παράταση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019, ημέρα έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο. «Θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων» παρατήρησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, που ήταν και εισηγητής του θέματος.
Προηγήθηκε διεξοδική συζήτηση στην οποία τοποθετήθηκαν ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και ΝΔ Ελλάδας Γιώργος Βαγενάς, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος, ο Πρόεδρος Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Παλούμπης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας Γιώτα Παναγοπούλου, η Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων σε Εμπορικές Επιχειρήσεις και Παροχής Υπηρεσιών Ν. Αχαΐας Χριστίνα Παναγογιαννοπούλου και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι» Σάββας Τζάκης.
Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Αγγελόπουλοςανακοίνωσε ότι με έγγραφό του ο συνδυασμός «Ανδρέας Κατσανιώτης, Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας»; έκανε γνωστό ότι έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη στον συνδυασμό, επικεφαλής της παράταξης αναδείχθηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης.
– Απόσπασμα από την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, για την ολοκλήρωση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του ΒΙΟΠΑ Πάτρας, στο σύνδεσμο: www.youtube.com/watch?v=_DgavgjbZJU