(Βιντεο-Φωτο)-Αυτούς «βλέπουν» οι Αρχές πίσω από την έκρηξη στο Κολωνάκι

«Τυφλό» χτύπημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στο ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, όταν αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη έξω από την εκκλησία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ο νεωκόρος, ο οποίος εντόπισε το κουτί και ο αστυνομικός, που κλήθηκε να το ελέγξει. Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχει σημάνει συναγερμός, καθώς η έκρηξη σημειώθηκε σε έναν από τους πιο καλά φυλασσόμενους δρόμους του Κολωνακίου ενώ δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής λένε πως πίσω από το χτύπημα στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου δεν κρύβεται κάποια από τις τέσσερις μεγάλες εν ενεργεία τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά μια αναρχική ομάδα που αναβάθμισε τη δράση της.

Ωστόσο, προβληματισμός στην Αστυνομία υπάρχει και με το είδος της βόμβας, καθώς όπως λένε οι πληροφορίες, ο μηχανισμός αποτελούνταν από δυο μπουκάλια που περιείχαν κίτρινο εύφλεκτο υγρό, χαμηλής ταχύτητας, πυρίτιδα που κόλλησαν γύρω από τα μπουκάλια, ρολόι και καλώδια.

Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σ΄ ένα κουτί παπουτσιών και τον άφησαν δίπλα από την κεντρική είσοδο της εκκλησίας.

Οι Αρχές ψάχνουν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας που πιθανόν έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών, καθώς και αυτόπτες μάρτυρες.

Το κουτί ήταν τοποθετημένο μπροστά στην κεντρική είσοδο του Αγίου Διονυσίου και όταν ο νεωκόρος άνοιξε την εκκλησία στις 7, το μετέφερε στην πλαϊνή πλευρά, αφού στις 7:30 θα άρχιζε η λειτουργία, όπως δήλωσε ένας εκ των ιερών στο Καλημέρα Ελλάδα.

 

Ο νεωκόρος ενημέρωσε την Αστυνομία και περιπολικό από τα Εξάρχεια έσπευσε στο σημείο. Αστυνομικός που πήγε να ελέγξει το κουτί τραυματίστηκε από την έκρηξη, ευτυχώς ελαφρά στο πρόσωπο και τα χέρια και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο νεωκόρος που υπέστη εκδορές στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ευαγγελισμό και λίγο αργότερα πήρε εξιτήριο.

Αυτόπτης μάρτυρας, που βρισκόταν στο καφέ δίπλα στην εκκλησία, δήλωσε πως η έκρηξη ήταν μεγάλη, αλλά όχι και πολύ ισχυρή, είχε ωστόσο μεγάλη λάμψη.

 

Αυτό που προκαλεί ανησυχία και εντύπωση είναι το γεγονός ότι, της έκρηξης δεν προηγήθηκε κανένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά.

 

Έκτακτη σύσκεψη της ΕΛ.ΑΣ.

Εκτάκτως συνεδρίασε το αρχηγείο της Αστυνομίας, υπό την Κατερίνα Παπακώστα – καθώς η Όλγα Γεροβασίλη βρίσκεται εκτός Αθηνών – μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αρχηγός και επιτελικοί Αρχηγοί της Αστυνομίας.

Το χτύπημα έχει προκαλέσει προβληματισμό στην Αστυνομία, αφενός γιατί δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αφετέρου λόγω του στόχου που επελέγη, αφού η έκρηξη έγινε λίγο προτού ξεκινήσει η λειτουργία στην εκκλησία.

Επιπλέον προβληματισμός υπάρχει και για το περιεχόμενο του μηχανισμού.

Πηγή: ant1news.gr