Ιταλία: Ποινή δύο αγωνιστικών στην Ιντερ για την ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί

Θύμα ρατσιστικής επίθεσης από μερίδα οπαδών της Ίντερ έπεσε ο Καλιντού Κουλιμπαλί στο χθεσινό παιχνίδι των «νερατζούρι» με τη Νάπολι στο Μιλάνο.

Ο διαιτητής Ματσολένι τον απέβαλε στο 80′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, θεωρώντας πως χειροκροτούσε ειρωνικά προς το μέρος του έπειτα από κάποια απόφασή του, ωστόσο από το περιβάλλον της Νάπολι εκείνο που υποστήριζαν ήταν πως ο Σενεγαλέζος στόπερ απευθυνόταν στο κοινό του «Μεάτσα» που σφύριζε εναντίον του.

Αυτό φρόντισε να το ξεκαθαρίσει και ο παίκτης λίγη ώρα μετά το τελευταίο σφύριγμα στο ματς, μέσω της ακόλουθης δυναμικής ανάρτησης στο Instagram: «Λυπάμαι για την ήττα και κυρίως που άφησα μόνους τους αδερφούς μου. Όμως είμαι υπερήφανος για το χρώμα του δέρματός μου. Είμαι υπερήφανος που είμαι Γάλλος, Σενεγαλέζος, Ναπολιτάνος: άνθρωπος».

https://twitter.com/kkoulibaly26/status/1078057743645376512?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1078057743645376512&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fnews%2F468151%2Fitalia-poini-dyo-agonistikon-stin-inter-gia-tin-ratsistiki-epithesi-ston-koylimpali

Η Ίντερ τιμωρήθηκε με τιμωρία δυο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για έναν επιπλέον αγώνα θα μείνει κλειστή η κερκίδα που έκανε τη ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί. Τα επόμενα εντός έδρας ματς πρωταθλήματος είναι με την Σασουόλο και τη Μπολόνια, όπου το γήπεδο θα είναι εντελώς άδειο, ενώ κόντρα στη Σαμπντόρια θα είναι χωρίς κόσμο η κερκίδα που επιτέθηκε στον Σενεγαλέζο.

Σημειώνεται πως τη στάση που κράτησε ο Κουλιμπαλί εντός γηπέδου υπερασπίστηκε και ο Κάρλο Αντσελότι, που δήλωσε μεταξύ άλλων: «Ζητήσαμε τρεις φορές τη διακοπή του ματς για τα συνθήματα και τρεις φορές έκαναν συστάσεις. Την επόμενη φορά θα φύγουμε από το γήπεδο ακόμα και με το κόστος να χάσουμε το ματς στα χαρτιά».